И Верона, уз Спал, у Серији А!

Поред првопласираног Спала, директан пласман у елитни ранг изборила је и Верона, док ће Фрозиноне морати у плеј-оф.  Година патње је завршена - Верона је у Серији А! Фрозинонеу недостајао бод, биће плеј офа, не и плеј аута! Реми без голова на гостовању код Чезене био је довољан за повратак у Серију А.

Фудбал 18.05.2017 | 23:40
И Верона, уз Спал, у Серији А!
Екипа Спала још у суботу је осигурала промоцију у Серију А после 49 година чекања, да би у четвртак "оверила" и прво место у другој лиги.

Клуб из Фераре, који у својим редовима има само италијанске играче, у последњем колу је савладао Бари резултатом 2:1, док је Верона после ремија у Ћезени (0:0) остала четири бода иза.

Плаво-жути су такође изборили директан пласман у елиту, па ће се од јесени поново играти градски дерби Верона - Кјево.

Екипе пласиране од трећег до осмог места наставиће сезону утакмицама плеј-офа, након којих ће бити познат трећи прволигаш.

Фрозиноне и Перуђа биће повлашћени и чекаће победнике двомеча Беневенто - Специја, односно Ћитадела - Карпи.

Фрозиноне је уочи последњег кола имао шансу да одмакне четвртопласираној екипи 10 бодова (тада не би било потребе за плеј-офом), али су Перуђа и Беневенто победама остали на "минус девет" и покварили му планове.

Ђампаоло Пацини је сезону назвао “дугом патњом“. Али све су те муке сада иза Вероне, која се 12 месеци после испадања из Серије вратила у елитно друштво одигравши нерешено на гостовању код Чезене. Само тај бод јој је био и довољан да одбије налет Фрозинонеа, који је сезону завршио са истим бројем бодова, али је због горег учинка у међусобним сусретима морао да се задовољи трећом позицијом.

Додуше, могло је да се деси да и Фрозиноне аутоматски оде у ранг изнад, пошто се према правилима у Серији А плеј оф за промоцију не игра ако трећепласирани тим у регуларном току сезоне освоји 10 и више бодова од четвртопласираног. Фрозиноне је своје урадио савладавши Про Верчели са 2:1, али како је само Читадела изгубила, а Перуђа и Беневенто добилу, разлика у односу на најближег пратиоца пала је на девет бодова, па ће навијачи Канаринаца морати да стрепе и у баражу. А у њему поред побројаних (Читадела, Перуђа, Беневенто) и Карпи и Специја.

Што се тиче доњег дома, Тернана је у Асколију славила са 2:1, Авелино је истим резултатом поразио Латину, а како је Бреша у директном окршају дављеника - и опет са 2:1 - победила Трапани само је овај последњи изгубио статус друголигаша.

Да појаснимо, нема баража за опстанак ако 18. на табели освоји пет или више бодова од 19. Победе Тернане, Авелина и Бреше биле су довољне да Тернани одмакну на тих пет или више и пошаљу је у Серију Ц. Руку под руку са Латином, Пизом и Виченцом.

Тернана је дакле трагичар дана, а Верона јунак.

"Ово је била година дуге патње. Сада сам заиста поносан. И због тога што смо вратили Верону где јој је место, а и због тога што сам Капоканонијере. Не могу да будем срећнији. Навијачи, чекајте нас на Пјаци Бра. Брзо смо ту да славимо", рекао је одмах после меча 32-годишњи Пацини, који је са 23 гола био најбољи стрелац Серије Б.

Парови баража за промоцију:
Беневенто - Специја
Читадела - Карпи

Полуфинала:
Фрозиноне - Беневенто/Специја
Перуђа - Читадела/Карпи

Резултати 42. кола:
Асколи - Тернана 2:1
Авелило - Латина 2:1
Бреша - Трапани 2:1
Карпи - Новара 2:0
Чезена - Верона 0:0
Фрозиноне - Про Верчели 2:1
Перуђа - Салернитана 3:2
Пиза - Беневенто 0:3
СПАЛ - Бари 2:1
Виченца - Специја 0:1
Виртус Ентела - Читадела 4:1

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар