Полиција позива на опрезност

Полицијска управа /ПУ/ Приједор позвала је данас запослене у школама и родитеље да се обрате полицији ако примијете било шта што указује на то да дјеца учествују у онлајн игрици "Изазов плавог кита" која жртве наводи на аутодеструктивне радње.

Република Српска 17.05.2017 | 15:53
Полиција позива на опрезност
- Ријеч је о опасној игри која се шири друштвеним мрежама, која наводно има неких 50 нивоа и деструктивног је, а на крају и суицидалног карактера. Оно по чему се посебно може препознати учешће у једној таквој игри јесу повреде на тијелу, односно цртање цртежа оштрим предметом на кожи - рекао је начелник Полицијске управе Приједор Далибор Иванић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је Интерпол обавијестио МУП Републике Српске о овој појави, а МУП све полицијске управе.

- Обавијестили смо све полицијске станице да контактирају школе, а апелујемо и на грађане и родитеље, ако дођу да било каквих сазнања у вези с тим, да их подијеле са полицијом како бисмо предузели све потребне мјере - поручио је Иванић.

Онлајн игрица "Плави кит", која наводи дјецу на самоубиство, постала је топ тема свјетских медија посљедњих дана. Иако је творац ове игрице ухапшен, она и даље узима данак међу тинејџерима, а хакерска група “Анонимуси” објавила је забрињавајуће информације. “Анонимоуси” су још прије неколико мјесеци упозорили на пошаст звану "Плави кит", те објавили рат творцима ове игрице.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Плава Жељка

19.05.2017 16:08

Мени се чини да се Жељка Цвијановић са нама игра плавог кита, одосмо у амбис људи, нема нам спаса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

а

20.05.2017 09:28

Све ће нас убити!

Name

Смијесно

20.05.2017 10:26

У РС одавно влада дебли кит.Све покраде и распрода да цемо се као народ од сиромаства и биједе сами убијат.

ОДГОВОРИТЕ