Policija poziva na opreznost

Policijska uprava /PU/ Prijedor pozvala je danas zaposlene u školama i roditelje da se obrate policiji ako primijete bilo šta što ukazuje na to da djeca učestvuju u onlajn igrici "Izazov plavog kita" koja žrtve navodi na autodestruktivne radnje.

Republika Srpska 17.05.2017 | 15:53
Policija poziva na opreznost
- Riječ je o opasnoj igri koja se širi društvenim mrežama, koja navodno ima nekih 50 nivoa i destruktivnog je, a na kraju i suicidalnog karaktera. Ono po čemu se posebno može prepoznati učešće u jednoj takvoj igri jesu povrede na tijelu, odnosno crtanje crteža oštrim predmetom na koži - rekao je načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je Interpol obavijestio MUP Republike Srpske o ovoj pojavi, a MUP sve policijske uprave.

- Obavijestili smo sve policijske stanice da kontaktiraju škole, a apelujemo i na građane i roditelje, ako dođu da bilo kakvih saznanja u vezi s tim, da ih podijele sa policijom kako bismo preduzeli sve potrebne mjere - poručio je Ivanić.

Onlajn igrica "Plavi kit", koja navodi djecu na samoubistvo, postala je top tema svjetskih medija posljednjih dana. Iako je tvorac ove igrice uhapšen, ona i dalje uzima danak među tinejdžerima, a hakerska grupa “Anonimusi” objavila je zabrinjavajuće informacije. “Anonimousi” su još prije nekoliko mjeseci upozorili na pošast zvanu "Plavi kit", te objavili rat tvorcima ove igrice.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Плава Жељка

19.05.2017 16:08

Мени се чини да се Жељка Цвијановић са нама игра плавог кита, одосмо у амбис људи, нема нам спаса...

ODGOVORITE
Name

a

20.05.2017 09:28

Sve će nas ubiti!

Name

Smijesno

20.05.2017 10:26

U RS odavno vlada debli kit.Sve pokrade i rasproda da cemo se kao narod od siromastva i bijede sami ubijat.

ODGOVORITE