Мекларен најгори, али Алонсо је оптимиста!

Агонија Мекларена настављена је и на Великој награди Шпаније, возачи британског тима су и даље без бодова у 2017, али Фернандо Алонсо није депресиван.

Остали спортови 16.05.2017 | 20:00
Мекларен најгори, али Алонсо је оптимиста!
Осмим местом Паскала Верлајна из Заубера Мекларен је остао једини тим без бодова у шампионату конструктора после пет трка у новој сезони.

Алонсо је први пут ове сезоне завршио једну трку, док је његов тимски колега Стофел Вандорн одустао због контакта са Фелипеом Масом.

"Мало сам разочаран, али смо бар завршили трку. Надам се да је ово први знак ка напретку и опоравку. Сада морамо да се боље спремимо за следећи Гран при", истакао је Алонсо.

Упркос новим проблемима на тренинзима, Алонсо је сјајном вожњом у суботу изборио четврти стартни ред на трци, али је због контакта са Фелипеа Масе већ у првом кругу пао на 13. позицију и на крају трку на Каталуњи завршио на 12. месту.

"Трка није прошла како смо планирали. Нисмо имали среће због контакта у другој кривини са Масом, а онда смо пали иза Данила Квјата и сувише много кругова били у средини трке. Али и без тога, испрено мислим да нисмо имали довољно добар темпо да освојимо бодове", каже Алонсо.

Наредна трка шампионата Ф1 на програму је 28. маја у Монаку, али ће је Алонсо пропустити због наступа у ИндиКар шампионату на 500 миља Индијанаполиса која је истог дана у САД.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар