Meklaren najgori, ali Alonso je optimista!

Agonija Meklarena nastavljena je i na Velikoj nagradi Španije, vozači britanskog tima su i dalje bez bodova u 2017, ali Fernando Alonso nije depresivan.

Ostali sportovi 16.05.2017 | 20:00
Meklaren najgori, ali Alonso je optimista!
Osmim mestom Paskala Verlajna iz Zaubera Meklaren je ostao jedini tim bez bodova u šampionatu konstruktora posle pet trka u novoj sezoni.

Alonso je prvi put ove sezone završio jednu trku, dok je njegov timski kolega Stofel Vandorn odustao zbog kontakta sa Felipeom Masom.

"Malo sam razočaran, ali smo bar završili trku. Nadam se da je ovo prvi znak ka napretku i oporavku. Sada moramo da se bolje spremimo za sledeći Gran pri", istakao je Alonso.

Uprkos novim problemima na treninzima, Alonso je sjajnom vožnjom u subotu izborio četvrti startni red na trci, ali je zbog kontakta sa Felipea Mase već u prvom krugu pao na 13. poziciju i na kraju trku na Katalunji završio na 12. mestu.

"Trka nije prošla kako smo planirali. Nismo imali sreće zbog kontakta u drugoj krivini sa Masom, a onda smo pali iza Danila Kvjata i suviše mnogo krugova bili u sredini trke. Ali i bez toga, ispreno mislim da nismo imali dovoljno dobar tempo da osvojimo bodove", kaže Alonso.

Naredna trka šampionata F1 na programu je 28. maja u Monaku, ali će je Alonso propustiti zbog nastupa u IndiKar šampionatu na 500 milja Indijanapolisa koja je istog dana u SAD.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar