Појачајте кондицију

Једноставним вежбама брзо можете да постигнете топ форму

Здравље 15.05.2017 | 09:48
Појачајте кондицију
АКО сте здрави и витални, а ипак се задишете док се попнете уз степенице значи да сте у слабој кондицији. Да бисте је поправили потребно је стрпљења као и више физичке активности.

Стручњаци препоручују да тренинг за кондицију мора да буде добро искомбинован и да обавезно садржи вежбе загревања и истезања, у комбинацији са бржим ходањем и лаганим трчањем. Када повратите снагу и издржљивост у програм активности можете да укључите и вежбе које јачају и обликују мишиће.

Уколико сте заинтересовани за боље резултате, потребно је да сваки нови тренинг посматрате као изазов, а то значи да предложене вежбе морају да буду за нијансу интензивније него претходног пута.

ИСКОРАК

Раскорачни став, стопала су благо размакнута. Руке су опуштене поред тела, а у свакој држите тег од 0,5 килограма или малу флашу напуњену водом. Направите искорак уназад и подигните руке високо изнад главе. Постепено се вратите у почетни положај и поновите вежбу са другом ногом. Радите искораке уназад наизменично док са сваком ногом не урадите 10 понављања.

ИЗДРЖАЈ

Вежба може да се ради на степеру, клупи, нижој столици или кревету. Лезите на под тако да су вам стопала на доступном узвишењу, рукама се ослоните на под и током 60 секунди наизменично дотичите дланом једне руке супротно раме.

ЧУЧАЊ

Раскорачни став са стоплаима у ширини рамена. Испружите руке испред себе, а горњи део тела лагано нагните напред. Бројећи до четири, полако се спуштајте као да желите да седнете на столицу. Задржите се секунду у том положају. Полако се враћајте у почетни положај бројећи до два. Вежбу поновите у две серије по 10 чучњева, уз једноминутну паузу.Пазите на држање горњег дела тела, а коленима не прелазите врхове прстију при спуштању.

ТРБУШЊАЦИ

Лежећи на поду са благо савијеним ногама и рукама ослоњеним на потиљак подижите лопатице, док доњи део леђа треба да остане ослоњен на подлози. Поновите вежбу 10 пута. После 30 секунди одмора, подижите опружене ноге од подлоге док не дођу под угао од 90 степени. Урадите 10 понављања па направите паузу. Поново савијте ноге и подижите само лопатице од подлоге, али овом приликом лактом тежите ка супротном колену. Вежбу радите наизменично по 10 понављања у сваку страну.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар