Тенерифе: Острво које нуди све

Највеће канарско острво нуди све – разне плаже од којих сваки дан можете бирати другу, сјајну кухињу, па и пирамиде!

Путовања 15.05.2017 | 09:34
Тенерифе: Острво које нуди све
Посетите папиге и делфине

Почетак посете започните на северу, у парку Лоро, који је пре 43 године отворен као резерват за папиге. Данас тамо живе многе животињске врсте, попут горила, више од 300 врсти папига, а постоји и огроман акваријум. Свакодневно се одржавају и разни шоу програми с делфинима, морским лавовима и оркама.

Сместите се у Коста Адехе и одаберите плажу

Путници који уплате повољни аранжман, обично иду у Коста Адехе, на јужну обалу острва. Није тешко закључити зашто овде постоји плажа за сваку намену; Фанабе с бројним баровима, Дукве близу хотела и Лос Кристијанос, где можете чак и у шопинг. С друге стране, ако желите да роните и истражујете морско дно, посетите плажу Америкас. Где год отишли, једно је сигурно – за релативно мало новца ћете се одлично најести.


Понашајте се попут Шпанаца

Након ноћног изласка, пробудите се око 10, спустите у бар, наручите кортадо (кафу с млеком) и идите на плажу. Ручајте после 2 сата, а након тога се спремите за сијесту, коју је најбоље провести у хладовини и сакрити се од сунца. Касније се вратите на плажу, пронађите бар и пијуцкајте нешто хладно. Не вечерајте ништа пре 10, јер је Шпанцима ово уобичајено време за вечеру.


Пробајте локалне специјалитете

Кад вам је доста ресторана по плажама, одвезите се на север где ћете наћи ресторан Отело. Гулаш од зеца, пилетина с белим луком и Папас аругадас нека су од најукуснијих јела која тамо можете да пробате. Папас је заправо кромпир који је куван у морској води, има доста другачији укус од стандардно спремљених кромпира, а редовно се служи с две врсте соса. Што се тиче рибе, посетите ресторан на југоистоку острва, Маоноло ИИ. Одаберите јело из акваријума, и једноставно уживајте у свежини укуса…

Посетите пирамиде

Шта Египат и Тенерифе имају заједничко? Веровали или не - пирамиде. Иако сељаци на северу одавно знају за "камење" усред поља, тек је деведесетих година прошлог века откривено да је реч заправо о пирамидама. Њих је открио норвешки археолог и истраживач Тор Хејердал, а данас су једна од знаменитости острва.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар