Tenerife: Ostrvo koje nudi sve

Najveće kanarsko ostrvo nudi sve – razne plaže od kojih svaki dan možete birati drugu, sjajnu kuhinju, pa i piramide!

Putovanja 15.05.2017 | 09:34
Tenerife: Ostrvo koje nudi sve
Posetite papige i delfine

Početak posete započnite na severu, u parku Loro, koji je pre 43 godine otvoren kao rezervat za papige. Danas tamo žive mnoge životinjske vrste, poput gorila, više od 300 vrsti papiga, a postoji i ogroman akvarijum. Svakodnevno se održavaju i razni šou programi s delfinima, morskim lavovima i orkama.

Smestite se u Kosta Adehe i odaberite plažu

Putnici koji uplate povoljni aranžman, obično idu u Kosta Adehe, na južnu obalu ostrva. Nije teško zaključiti zašto ovde postoji plaža za svaku namenu; Fanabe s brojnim barovima, Dukve blizu hotela i Los Kristijanos, gde možete čak i u šoping. S druge strane, ako želite da ronite i istražujete morsko dno, posetite plažu Amerikas. Gde god otišli, jedno je sigurno – za relativno malo novca ćete se odlično najesti.


Ponašajte se poput Španaca

Nakon noćnog izlaska, probudite se oko 10, spustite u bar, naručite kortado (kafu s mlekom) i idite na plažu. Ručajte posle 2 sata, a nakon toga se spremite za sijestu, koju je najbolje provesti u hladovini i sakriti se od sunca. Kasnije se vratite na plažu, pronađite bar i pijuckajte nešto hladno. Ne večerajte ništa pre 10, jer je Špancima ovo uobičajeno vreme za večeru.


Probajte lokalne specijalitete

Kad vam je dosta restorana po plažama, odvezite se na sever gde ćete naći restoran Otelo. Gulaš od zeca, piletina s belim lukom i Papas arugadas neka su od najukusnijih jela koja tamo možete da probate. Papas je zapravo krompir koji je kuvan u morskoj vodi, ima dosta drugačiji ukus od standardno spremljenih krompira, a redovno se služi s dve vrste sosa. Što se tiče ribe, posetite restoran na jugoistoku ostrva, Maonolo II. Odaberite jelo iz akvarijuma, i jednostavno uživajte u svežini ukusa…

Posetite piramide

Šta Egipat i Tenerife imaju zajedničko? Verovali ili ne - piramide. Iako seljaci na severu odavno znaju za "kamenje" usred polja, tek je devedesetih godina prošlog veka otkriveno da je reč zapravo o piramidama. Njih je otkrio norveški arheolog i istraživač Tor Hejerdal, a danas su jedna od znamenitosti ostrva.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar