И Белгија има добар Класик!

Андерлехту пропала шампионска журка у Брижу! Јури Тилеманс промашио пенал за госте при резултату 1:1.

Фудбал 14.05.2017 | 22:30
И Белгија има добар Класик!
Прштало је у највећем белгијском дербију! Било је свега, а на крају вероватно ни једни, ни други неће бити превише задовољни. Ипак, Андерлехту је лакше у том смислу што је направио мали корак ближе титули.

А да је Јури Тилеманс био мало смиренији и сконцентрисанији у 65. минуту, вероватно му голман Брижа Етан Хорват не би одбранио пенал и сачувао мрежу.

Претходно је Бјорн Енгелс прилично неинтелигентно направио прекршај на Ачеампонгу и за судију Делферијеа није било никакве дилеме.  

Иначе, Андерлехт је веома добро отворио утакмицу и повео већ у деветом минуту поготком Софијана Ханија из слободног ударца.

Није тај гол обесхрабрио фудбалере Брижа, који су свим снагама јурнули напред свесни шта им је чинити ако желе да задрже макар теоретске шансе за одбрану титуле.

И такав приступ дао је резултат релативно брзо. У 36. минуту Род Вермер је такође маестрално извео слободан ударац и погодио горњи десни угао гола Андерлехта.

У другом полувремену, у суштини, осим поменутог пенала за госте из Брисела, није било оних правих шанси за голове. Бриж је ношен подршком са трибина притискао Андерлехт, али је одбрана најтрофејнијег белгијског клуба предвођена Иваном Обрадовићем и Урошем Спајићем била на висини задатка до истека и последњег секунда шестог минута судијске надокнаде времена.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар