I Belgija ima dobar Klasik!

Anderlehtu propala šampionska žurka u Brižu! Juri Tilemans promašio penal za goste pri rezultatu 1:1.

Fudbal 14.05.2017 | 22:30
I Belgija ima dobar Klasik!
Prštalo je u najvećem belgijskom derbiju! Bilo je svega, a na kraju verovatno ni jedni, ni drugi neće biti previše zadovoljni. Ipak, Anderlehtu je lakše u tom smislu što je napravio mali korak bliže tituli.

A da je Juri Tilemans bio malo smireniji i skoncentrisaniji u 65. minutu, verovatno mu golman Briža Etan Horvat ne bi odbranio penal i sačuvao mrežu.

Prethodno je Bjorn Engels prilično neinteligentno napravio prekršaj na Ačeampongu i za sudiju Delferijea nije bilo nikakve dileme.  

Inače, Anderleht je veoma dobro otvorio utakmicu i poveo već u devetom minutu pogotkom Sofijana Hanija iz slobodnog udarca.

Nije taj gol obeshrabrio fudbalere Briža, koji su svim snagama jurnuli napred svesni šta im je činiti ako žele da zadrže makar teoretske šanse za odbranu titule.

I takav pristup dao je rezultat relativno brzo. U 36. minutu Rod Vermer je takođe maestralno izveo slobodan udarac i pogodio gornji desni ugao gola Anderlehta.

U drugom poluvremenu, u suštini, osim pomenutog penala za goste iz Brisela, nije bilo onih pravih šansi za golove. Briž je nošen podrškom sa tribina pritiskao Anderleht, ali je odbrana najtrofejnijeg belgijskog kluba predvođena Ivanom Obradovićem i Urošem Spajićem bila na visini zadatka do isteka i poslednjeg sekunda šestog minuta sudijske nadoknade vremena.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar