Судбина шећеране неизвјесна

Влада Републике Српске упознала се данас о Информацији о писму намјере компаније „Цонструцтион цорпоратион ЈСЦ“ из Вијетнама за куповину „Фабрике шећера Бијељина“ а. д. Велика Обарска – у стечају.

Република Српска 11.05.2017 | 22:54
Судбина шећеране неизвјесна
Писмо намјере услиједило је након састанка који је са представницима компаније „Цонструцтион цорпоратион ЈСЦ“ из Вијетнама одржан у марту у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске на којем су представници наведене компаније изразили интерес за куповину „Фабрике шећера Бијељина“ а.д. Велика Обарска – у стечају.
 
Из Владе је саопштено да су представници те компаније два пута посјетили и Бијељину и разговарали са стечајним управником Лазом Ђурђевићем о куповини шећеране, гдје су добили основне информације о стању фабрике, дуговима и потраживањима.
 
Компанија из Вијетнама доставила је писмо намјере 21.март 2017. године, дан прије одржавања треће лицитације, 22.марта 2017. године.
 
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је са писмом намјере компаније „Цонструцтион цорпоратион ЈСЦ“ из Вијетнама упознало Окружни привредни суд у Бијељини, који води стечајни поступак у „Фабрици шећера Бијељина“ а.д. Велика Обарска, као и представнике повјерилаца. 
 
-Након упознавања са писмом намјере, компанија „Цонструцтион цорпоратион ЈСЦ“ из Вијетнама је 17.04.2017. године послала допис којим тражи општирније  информације о стању у фабрици, документацији која је потребна за почетак рада фабрике, условима за поправак и надоградњу фабрике, као и стању на тржишту шећера у Републици Српској и регији, наводе из Владе РС.
 
(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Дјурдја

11.05.2017 12:39

Сад це и то доци на ред,ето успјесних Бл гробара а Лазо је вец ту,само да с*ебу Љубију и Алумину онда Сецерана долази на ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купусар

11.05.2017 15:16

Ма сецерена као пројект од градње па на овамо била промасена инвестиција . Ама бас сва земља у Семберији да је под репом она неби радила ни са 50% капацитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јован

11.05.2017 19:13

Она неце радити то је сигурно, хоце се препродавати а ко задњи је купи пропао је. Ово с вијетнамском фирмом је глупост невидјена, е бас це они покренути сецерану. Писмо намјене је формулисано тако да нити ста дају нити ста обецавају. Могу они купити фабрику за мале паре а после извуци капитал као сто се десавало са странцима до сада, Интересантно је у писму намјене да они хоце да дубински сниме фабрику , бас тако писе а после це одлуцити ста це. Па ето нек је дубински снимају док нам пензионери раде у тој истој сецерани а млади сједе по 10 година на Бироу. А сто се тице радника који се надају да це наплатити потразивања могу им само реци да це прије помријети него доци до пара јер просјек је 60 година а то је вец све болесно и немају никакве сансе да доцекају крај агоније.

Name

Алан Форд

12.05.2017 06:33

Покренуо је Зоран Ћопић шећерану али га Додик стрпо иза браве. Јасно је ко кочи рад шећеране. Неће они да сметају свом пајтосу Илији Студену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

12.05.2017 08:03

Да , управо је тако како си написао, јер да је другације у Сецерани неби сједили Раде и Мехо. људи којима је истекао рок трајања давно, инаце су у пензији и убирају врло добру плату. Ваљда им није ваљао Цопиц који је дао плату Мехи и Радету по 3.000 КМ и сада имају потразивања Раде 266.469 КМ а Мехо266.670 КМ и трееба да му захвале до неба а не да је против њега и дају изјаве непримјерене, ал надам се да це то све јеедном доци на своје. Могу им поруцити да њихове тајне наде да це преузети Сецерану узалудне, јер дувају неки други вјетрови које це их одувати у заборав. Ипак остаце горка сјецања на њихову подмуклост и бахатост .

Name

Ре Јово

12.05.2017 08:10

Будући да сам упознат са ликом и дјело наведене двојице, потписујем СВАКУ твоју ријеч.

Name

Јово

12.05.2017 09:56

Друзе ако не моземо ниста урадити моземо реци јавно оно сто знамо сигурно да се десавало у фабрици и да се јос десава. Није ми намјера никог да клеветам ал истина мора изаци на видјело , па мозда неко од надлезних и реагује. Сви знамо да како је помоц дијељења сто је Влада и опстина Бијељина нам додјелила. Кад би неко хтио увирити у синдикалне изводе из банке насао би да су се тросиле ненамјенски односно како су Мехо и Раде хтјели/за сипање горива у лицна кола и слицно/ па гдје су паре сто се продавала земља у питању је стотине камиона, па запосљавање пријатеља а фабрика не ради , па јос сто цуда, ето посла за инспекциске органе да раде годину дана без престанка. Посто се тамо само мезети и спава морају да се придрузе јер неце моци другције обављати своје задатке, прво ујутро кафа и ракија, па доруцак, па опет кафа и ракија, па спавање па поново ракија. Е то вам је људи Фабрика сецера Бијељина.

Name

мм

12.05.2017 15:03

Па они су надлежни Раде и Мехо,свакако им је рок истекао само да још узму лову.Њима шећерана више и нетреба таман кад би и прорадила вријеме им је у пензију било давно.Нико се не пита за Радета што се тако грчевито бори за фабрику а није његова.Није он баш толико за раднике да се бори.Док је радила фабрика није био баш у великој љубави са радницима а види сад колико их заволи поз за све раднике шећеране

Name

Милисав

12.05.2017 18:23

Драги моји радници Сецеране да вам се обратим овако јавно са предлогом да се сви окупимо испред фабрике, да понесемо мотке па лијепо да растјерамо оне тамо сто нам унистисе и ово мало достојанства сто имамо. Сви ми знамо ко су Раде и Мехо, покварене продане дусе ал не смијемо висе дозволити да ти људи одлуцују о насим потразивањима а тиме и насим зивотима. Доста смо дозивили понизења због њихових лоповлука и нерада па нам се цијела Бијељина смије и називају нас свим могуцим погрдним именима. Они це тамо да сједе до смрти јер њихова потразивања су огромна у односу на наса тако да је једино рјесење напоље. Такодје треба Фаику одказати пуномоц па да видимо тад кога це заступати и правити дилове у корист њих тројице, а сигуран сам да и не размисљају о насем новцу који никад нецемо добити ако се не освјестимо.