Лавров и Трамп очи у очи први пут

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је с председником САД Доналдом Трампом и америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном разговарао о сарадњи Москве и Вашингтона на међународној арени.

Свијет 10.05.2017 | 18:17
Лавров и Трамп очи у очи први пут
"Разговарали смо, пре свега, о сарадњи на међународној арени. Потврдило се да, без обзира на све познате проблеме, наше земље могу и морају заједно да помажу да се реше кључни међународни проблеми", рекао је Лавров на конференцији за новинаре након састанака.

Састанак Лаврова и Трампа иза затворених врата трајао је нешто више од сата.

Трамп је после сусрета изјавио да је имао "веома добар" састанак с Лавровом, пренела је агенција Блумберг. 

Заједно с руским министром на састанак је дошао амбасадор Русије у САД Сергеј Кисљак.

Тема разговора су, како је раније саопштено, били ситуација у Сирији и Украјини, као и билатерални односи двеју земаља. Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да Лавров намерава да на састанку разговара и о сарадњи у борби против тероризма.

Пре доласка у Белу кућу, Лавров је разговарао са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном, који је рекао да је њихов састанак прилика за двојицу дипломата да наставе дијалог и размену ставова коју су започели прошлог месеца у Москви.

"Желим да пожелим добродошлицу министру спољних послова у Стејт департмент и изразим му захвалност због доласка у Вашингтон како бисмо могли да наставимо наш дијалог и нашу размену ставова, што смо започели у Москви", рекао је Тилерсон новинарима.

Упитан да прокоментарише одлуку Трампа да отпусти Комија, Лавров је саркастично рекао "Он је отпуштен? Шалите се, шалите се!", пренео је АФП.С друге стране, Тилерсон је игнорисао питања о Трампу и Комију.Односи САД и Русије погоршани су од америчких удара на сиријску ваздухопловну базу, а овај састанак би требало да буде сигнал да су се побољшали односи за које је недавно Трамп рекао да су на "најнижем нивоу", наводи АП.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

синиша благојевић

10.05.2017 16:36

Састанак Лаврова и трампа је фарса која служи за залуђивање народа.-Предсједник трамп је увео сзрожије мјере за улазак уи САД те је Лаврову оставио да се сам бори против Исламске државе потппомогнуте САД

ОДГОВОРИТЕ