Ко може да побиједи Кристијана Роналда?!

Меси не може, али Буфон. . .  Да ли је време да се исправи неправда од пре десетак година?

Фудбал 11.05.2017 | 23:30
Ко може да побиједи Кристијана Роналда?!
Још је рано за приче о Златној лопти. Мислите? Можда и није рано...

Тако данашњу причу почиње Франс фудбал који почетком сваке године додељује признање за најбољег фудбалера света у претходној години.

Поента је да ли неко може да спречи Кристијана Роналда да дође до пете Златне лопте у каријери. И изједначи се са Леом Месијем.

Јер, према свему виђеном у досадашњем делу 2017. године, Португалац је за копље испред свих и не би било никакве дилеме када би се Златна лопта сада додељивала. Реал је близу освајања дупле круне, Роналдоигра у животној форми, решава највеће мечеве... У овом тренутку је најдоминантнији фудбалер на свету.

Али ако би се сада додељивала Златна лопта, макар двојица конкурената би по правилима морала да уђу финални избор за награду заједно са Роналдом. Ко би то био?

Према мишљењу Франс Фудбала, то не би био Лео Меси са којем Роналдо претходних десетак године бије титанску битка за звање најбољег на свету. Французи сматрају даМеси у овом тренутку не може да угрози Роналдов трон. Као ни његови саиграчи из Барселоне, Луис Суарез и Нејмар.   

И још један битна ствар. Наредног лета неће бити великих репрезентативних такмичења попут Светског или Европског првенства на којима играчи могу да добију значајне поене у трци за Залтну лопту. Куп конфедерација у Русији ће бити безначајан што се Златне лопте тиче.

Награда за најбољег ће ићи ономе ко покаже највише у клупском фудбалу. Роналдо је ту за сада без премца, али можда и то може да се промени.

Ако Јувентус освојити троструку круну, Ђанлуиђи Буфон би могао да свргне Португалца са трона. Наравно, Ђиђи има један велики хендикеп. То што је голман. Једини голман у историји који је освојио Златну лопту је Лав Јашин.

Буфон је заслужио ово признање 2006. године, али је тада победио Фабио Канаваро. Иако суБуфон и Пирло више заслужили награду. Десетак година касније, италијанску Супермен опет има шансе, али за то ће му бити потребна савршена сезона, као и да у истом стилу настави у првој половини наредне сезоне.

Ако би Буфон освојио Златну лопту, био би то бајковит крај године и највеће индивидуално призање за вероватно најбољег голмана свих времена. За то му је потребно да у директном дуелу победи Роналда, и спусти му рампу с обзиром да су Реал и Јуве „већ виђени“ у финалу Лиге шампиона.

Истина, француски магазин у круг кандидата убраја још Гризмана и Мбапеа, али чини се да су њихове шансе минималне и да се Франс Фудбал више водио локалпатриотским разлозима, него суштином. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар