Ko može da pobijedi Kristijana Ronalda?!

Mesi ne može, ali Bufon. . .  Da li je vreme da se ispravi nepravda od pre desetak godina?

Fudbal 11.05.2017 | 23:30
Ko može da pobijedi Kristijana Ronalda?!
Još je rano za priče o Zlatnoj lopti. Mislite? Možda i nije rano...

Tako današnju priču počinje Frans fudbal koji početkom svake godine dodeljuje priznanje za najboljeg fudbalera sveta u prethodnoj godini.

Poenta je da li neko može da spreči Kristijana Ronalda da dođe do pete Zlatne lopte u karijeri. I izjednači se sa Leom Mesijem.

Jer, prema svemu viđenom u dosadašnjem delu 2017. godine, Portugalac je za koplje ispred svih i ne bi bilo nikakve dileme kada bi se Zlatna lopta sada dodeljivala. Real je blizu osvajanja duple krune, Ronaldoigra u životnoj formi, rešava najveće mečeve... U ovom trenutku je najdominantniji fudbaler na svetu.

Ali ako bi se sada dodeljivala Zlatna lopta, makar dvojica konkurenata bi po pravilima morala da uđu finalni izbor za nagradu zajedno sa Ronaldom. Ko bi to bio?

Prema mišljenju Frans Fudbala, to ne bi bio Leo Mesi sa kojem Ronaldo prethodnih desetak godine bije titansku bitka za zvanje najboljeg na svetu. Francuzi smatraju daMesi u ovom trenutku ne može da ugrozi Ronaldov tron. Kao ni njegovi saigrači iz Barselone, Luis Suarez i Nejmar.   

I još jedan bitna stvar. Narednog leta neće biti velikih reprezentativnih takmičenja poput Svetskog ili Evropskog prvenstva na kojima igrači mogu da dobiju značajne poene u trci za Zaltnu loptu. Kup konfederacija u Rusiji će biti beznačajan što se Zlatne lopte tiče.

Nagrada za najboljeg će ići onome ko pokaže najviše u klupskom fudbalu. Ronaldo je tu za sada bez premca, ali možda i to može da se promeni.

Ako Juventus osvojiti trostruku krunu, Đanluiđi Bufon bi mogao da svrgne Portugalca sa trona. Naravno, Điđi ima jedan veliki hendikep. To što je golman. Jedini golman u istoriji koji je osvojio Zlatnu loptu je Lav Jašin.

Bufon je zaslužio ovo priznanje 2006. godine, ali je tada pobedio Fabio Kanavaro. Iako suBufon i Pirlo više zaslužili nagradu. Desetak godina kasnije, italijansku Supermen opet ima šanse, ali za to će mu biti potrebna savršena sezona, kao i da u istom stilu nastavi u prvoj polovini naredne sezone.

Ako bi Bufon osvojio Zlatnu loptu, bio bi to bajkovit kraj godine i najveće individualno prizanje za verovatno najboljeg golmana svih vremena. Za to mu je potrebno da u direktnom duelu pobedi Ronalda, i spusti mu rampu s obzirom da su Real i Juve „već viđeni“ u finalu Lige šampiona.

Istina, francuski magazin u krug kandidata ubraja još Grizmana i Mbapea, ali čini se da su njihove šanse minimalne i da se Frans Fudbal više vodio lokalpatriotskim razlozima, nego suštinom. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar