Срби су највеће жртве фашизма

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта честита је данас Дан победе над фашизмом српском народу и свим народима који су се борили против фашизма, а за идеје мира, слободе и равноправности.

Србија 09.05.2017 | 18:33
Срби су највеће жртве фашизма
Српски народ је поднео највеће жртве у борби против фашизма, док су поједини народи на простору бивше Југославије активно стали на страну нацистичке Немачке, навео је Линта.

Нажалост, данас све више јачају снаге чији је циљ да се умање злочини фашизма и да се изједначе злочинци и жртве. Територија БиХ и Хрватске је препуна српских стратишта из времена НДХ на којима је извршен геноцид над српским народом, а које нису на достојан начин обиљежене, каже се у саопштењу.

Због тога је потребно је учинити максималне напоре да се српска стратишта из Другог свјетског рата на достојан обил?еже и поштују. Потребно је да развијамо и његујемо културу сјећања као одговор на тежњу да се злочини геноцида умање или негирају и да не дозволимо да Србима намеће кривица агресора и злочиначке стране. навео је Линта.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Има још посла

09.05.2017 16:51

Бивша СР БиХ, СР Хрватска, а тиме и ФНРЈ (СФРЈ) су настале на геноциду над српским народом. Пошто њих више нема као република и државе СФРЈ, њихове насљеднице требају да сносе одговорност за злочине у Другом свјетском рату. Злочин не застарјева, правни насљедници требају да, зарад правде и властитог достојанства, преузму на себе одговорност која је међународдним правом прописана. Тако ће се ставити тачка на ИИ рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ханс wас

09.05.2017 23:12

Лудзег народа нема од Срба , па ста год почнеш ви сте све .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

10.05.2017 05:18

Измислио си топлу воду бато...

ОДГОВОРИТЕ