Srbi su najveće žrtve fašizma

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta čestita je danas Dan pobede nad fašizmom srpskom narodu i svim narodima koji su se borili protiv fašizma, a za ideje mira, slobode i ravnopravnosti.

Srbija 09.05.2017 | 18:33
Srbi su najveće žrtve fašizma
Srpski narod je podneo najveće žrtve u borbi protiv fašizma, dok su pojedini narodi na prostoru bivše Jugoslavije aktivno stali na stranu nacističke Nemačke, naveo je Linta.

Nažalost, danas sve više jačaju snage čiji je cilj da se umanje zločini fašizma i da se izjednače zločinci i žrtve. Teritorija BiH i Hrvatske je prepuna srpskih stratišta iz vremena NDH na kojima je izvršen genocid nad srpskim narodom, a koje nisu na dostojan način obilježene, kaže se u saopštenju.

Zbog toga je potrebno je učiniti maksimalne napore da se srpska stratišta iz Drugog svjetskog rata na dostojan obil?eže i poštuju. Potrebno je da razvijamo i njegujemo kulturu sjećanja kao odgovor na težnju da se zločini genocida umanje ili negiraju i da ne dozvolimo da Srbima nameće krivica agresora i zločinačke strane. naveo je Linta.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ima još posla

09.05.2017 16:51

Bivša SR BiH, SR Hrvatska, a time i FNRJ (SFRJ) su nastale na genocidu nad srpskim narodom. Pošto njih više nema kao republika i države SFRJ, njihove nasljednice trebaju da snose odgovornost za zločine u Drugom svjetskom ratu. Zločin ne zastarjeva, pravni nasljednici trebaju da, zarad pravde i vlastitog dostojanstva, preuzmu na sebe odgovornost koja je međunaroddnim pravom propisana. Tako će se staviti tačka na II rat.

ODGOVORITE
Name

Hans was

09.05.2017 23:12

Ludzeg naroda nema od Srba , pa sta god počneš vi ste sve .....

ODGOVORITE
Name

Pero

10.05.2017 05:18

Izmislio si toplu vodu bato...

ODGOVORITE