ШПА: Алавесу баскијски дерби, распуцана Валенсија!

Алавес прекинуо победоносни низ Билбаа! У баскијском дербију екипа Алавеса победила је Атлетик Билбао 1:0 у 36. колу Примере.  Теова цена расте из меча у меч - пао је еврогол! Алавес спотакао Билбао! Клуб из Виторије славио с 1:0. Валенсија прекинула црну серију! Фудбалери Валенсију прекинули су низ три пораза заредом, пошто су у 36. колу победили последњепласирану Осасуну са 4:1.  Депортиво да мења одбрану ако остане у Примери! Еспањол славио у Коруњи!

Фудбал 07.05.2017 | 23:00
ШПА: Алавесу баскијски дерби, распуцана Валенсија!
Клуб из Виторије прекинуо је низ од четири узастопне победе Билбаа и тако им мало закомпликовао шансе за пролаз у квалификације за Лигу Европе.

Одлучујући гол постигао је Тео Ернандес у 53. минуту. Ибаи је извео корнер, лопте је прескочила све играче, а Ернандес је на другој стативи прихватио лопту и послао пројектил ка голу.

Билбао се и даље налази на позицији која води у квалификације за Лигу Европе, с тим што имају исти број бодова као седмопласирани Реал Сосиједад. Алавес је укопан не средини табеле са 51 бодом.

Српски репрезентативац Александар Катаи утакмицу је испратио са клупе.

Један од најжељенијих левих бекова на свету, Тео Ернандез, постигао је прелеп погодак у победи Алавеса над Атлетико Билбаом од 1:0 (0:0) и тако још једном показао какве фудбалске квалитете поседује.

Примио је лопту на ивици шеснаестерца, а онда одапео стрелу под пречку гола Кепе Аризабалаге и донео три бода свом тиму која немају резултатски значај, али имају значај јер је ово био судар екипа из Баскије.

Билбао са овим поразом остаје поравнат са Сосиједадом на 6. месту на табели, последњим које води у квалификације за Лигу Европе, али је Билбао у предности због бољег међусобног скора.

Билбао је био у серији од четири везане победе, али када дођете на локални дерби ту нема више везе да ли је неко у бољој форми. То се поново показало.

Реал Мадрид и Барселона већ дуже време прате левог бека Атлетико Мадрида који је на позајмици у Алавесу.

Његова цена се претходних месеци помињала и износила неколико десетина милиона евра. Сада ће поново скочити.

Страшан гол у 53. минуту.

Валенсија прекинула црну серију! Фудбалери Валенсију прекинули су низ три пораза заредом, пошто су у 36. колу победили последњепласирану Осасуну са 4:1.

У утакмици без резултатског значаја изабраници Салвадора Гонсалеса лако су тријумфовали над слабашном Осасуном, уписавши 12 победу у сезони.

Занимљиво, у првом полувремену виђена су два гола, а оба је постигао штопер Езекел Гарај.

Нани је у 22. минуту упутио лопту у шеснаестерац, а Гарај се нашао на правом месту и довео тим у вођство. До другог гола чекало се 23 минута, када је при крају полувремена Гарај на аситенцију Зазе други пут затресао мрежу противника.

У наставку, Италијан је асистенцији придодао и гол, пошто је у 70. минуту лако савладао Салватореа Сиригуа. Валенсија ту није стала, а у листу стрелаца уписао се и Родриго, играо се 75. минут.

Голом Олавидеа у надокнади времена, Осасуна је успела само да ублажи 23. пораз у сезони.

Српски голман Горан Чаушић одиграо је свих 90 минута за Осасуну.

Валенсијино распуцавање кад је апсолутно небитно! Осасуна прегажена резултатом 4:1.

Шутерски тренинг за Валенсију кад му време није. Осим што ће спречити да се у свлачионицу Слепих мишева увуче озбиљна сумња у сопствене могућности. А да је на Местаљи претрпљен и четврти узастопни пораз у првенству било би се тешко ослободити тог црва. Срећом по Ворове изабранике, у 36. колу Примере у госте је стигла Осасуна, убедљиво најгора екипа у лиги, па су домаћи добили идеалну шансу да се распуцају што су и учинили - 4:1.

Два пута Езекијел Гарај још у првом полувремену, а у наставку Симоне Заза и Родриго Морено. Пре но што је Олавиде у судијској надокнади постигао утешни гол за тим из Памплоне.

Горан Чаушић и Никола Вујадиновић су одиграли свих 90 минута за поражени тим, али одавно су се у Осасуни поздравили са Примером. Као што и Валенсија овај финиш сезоне игра без било каквог такмичарског мотива. У Европу неће, а прволигашки статус није јој угрожен.

Рекреативни фудбал у последња два кола и за једне и за друге.

Депортиво да мења одбрану ако остане у Примери! Еспањол славио у Коруњи.

Прва меч лопта за опстанак је пропуштена. Имао је Депортиво све у својим трукама, угостио је незаинтересовани Еспањол, али је заборавио како се брани свој гол, па је поразом на Риазору угорзио шансе да и наредне сезоне игра у Примери - 2:1.

Гости из Барселоне славили су тако што су уочили огромне кратере у последњој линији одбране тима Пепеа Мела. Најпре је Лео Баптистао казнио смушеност Александра Арибаса, да би Пабло Пјати на истеку пола сата наместио гол Ђерару Морену. Све што је домаћин успео да уради јесте да се пробуди попчетком другог дела преко Андонеа, али није стигао ни до бода.

Депор је пет бодова изнад црте. На први поглед довољно, јер су угроженији Спортинг из Хихона и Леганес, али тим из Галиције мораће боље већ на гостовању Виљареалу у следећем или кад буде сачекао Лас Палмас у завршном колу.

Онтиверос извео Папе Диопа на рингишпил, Селту интересује само Јунајтед! Четврта узастопна победа Андалужана!

Валенсија, Гранада, Севиља, а сада и Селта. Малага се разгоропадила у финишу сезоне и везала и четврту узастопну победу мада је ова последња више била последица незаинтересованости гостију из Галиције за првенствене мечеве, јер је Селтин фокус на - реваншу полуфинала Лиге Европе са Манчестер јунајтедом. А кад је тако домаћи шампионат играју резервисти и то се види - 2:0 за Малагу у 36. колу Примере.

Да 20.000 навијача који су дошли на Росаледу не оду кућама сасвим разочарани због тога што су издвојили новац за објективно пријатељски меч, побринуо се 19-годишњи Хавијер Онтиверос. Локалац из Марбеље је у 26. минуту постигао свој други гол у Примери, пошто је вршњака из Сенегала Папеа Диопаобрнуо као на рингишпилу пре но што је са 16 метара громовитим ударцем матирао Серхија Алвареза.

Једног од само двојице играча који су били у стартних 11 Селте и пре четири дана на Олд Трафорду и вечерас. Други је био Густаво Кабрал.

Ресио је са пенала дуплирао предност домаћег тима да би у судијској надокнади Сандро Рамирез погодио за коначних 3:0, али ако ће се нешто памтити са вечерашњег дуела са Розаледе биће то погодак Онтивероса. Много од њега очекују у Малаги.

Примера, 36. коло:

Петак:

Севиља - Сосиједад 1:1 (1:0)
/Сарабија 41 - Вела 61/

Субота:

Хихон - Лас Палмас 1:0 (0:0)
/Кармона 67/

Атлетико Мадрид - Еибар (0:0)
/Нигез 67/

Барселона - Виљареал 4:1 (2:1)
/Нејмар 21, Меси 45, 82 пенал, Суарез 69 - Бакамбу 32/

Гранада - Реал Мадрид 0:4 (0:4)
/Родригез 3, 11, Мората 30, 35/

Недеља:

Алавес - Билбао 1:0 (0:0)
/Тео Ернандез 53/

Валенсија - Осасуна 4:0 (2:0)
/Гарај 22, 45, Заза 70, Родриго 75/

Депортиво Коруња - Еспањол 1:2 (0:2)
/Андоне 47 - Лео Баптистао 14, Морено 29/

Малага - Селта 3:0 (1:0)
/Онтиверос 26, Ресио 56, Сандро Рамирез 92/

Понедељак:

20.45: Леганес - Бетис

ТАБЕЛА: Барселона 84, Реал (-1) 84, Атлетико 74, Севиља 69, Виљареал 63, Билбао 62, Сосиједад 62, Еибар 54, Еспањол 53, Алавес 51,Малага 45, Селта (-1) 44, Валенсија 43, Лас Палмас 39, Бетис (-1) 37, Депортиво 32, Леганес (-1) 30, Спортинг 27, Гранада 20, Осасуна 19 бодова.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар