ŠPA: Alavesu baskijski derbi, raspucana Valensija!

Alaves prekinuo pobedonosni niz Bilbaa! U baskijskom derbiju ekipa Alavesa pobedila je Atletik Bilbao 1:0 u 36. kolu Primere.  Teova cena raste iz meča u meč - pao je evrogol! Alaves spotakao Bilbao! Klub iz Vitorije slavio s 1:0. Valensija prekinula crnu seriju! Fudbaleri Valensiju prekinuli su niz tri poraza zaredom, pošto su u 36. kolu pobedili poslednjeplasiranu Osasunu sa 4:1.  Deportivo da menja odbranu ako ostane u Primeri! Espanjol slavio u Korunji!

Fudbal 07.05.2017 | 23:00
ŠPA: Alavesu baskijski derbi, raspucana Valensija!
Klub iz Vitorije prekinuo je niz od četiri uzastopne pobede Bilbaa i tako im malo zakomplikovao šanse za prolaz u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Odlučujući gol postigao je Teo Ernandes u 53. minutu. Ibai je izveo korner, lopte je preskočila sve igrače, a Ernandes je na drugoj stativi prihvatio loptu i poslao projektil ka golu.

Bilbao se i dalje nalazi na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, s tim što imaju isti broj bodova kao sedmoplasirani Real Sosijedad. Alaves je ukopan ne sredini tabele sa 51 bodom.

Srpski reprezentativac Aleksandar Katai utakmicu je ispratio sa klupe.

Jedan od najželjenijih levih bekova na svetu, Teo Ernandez, postigao je prelep pogodak u pobedi Alavesa nad Atletiko Bilbaom od 1:0 (0:0) i tako još jednom pokazao kakve fudbalske kvalitete poseduje.

Primio je loptu na ivici šesnaesterca, a onda odapeo strelu pod prečku gola Kepe Arizabalage i doneo tri boda svom timu koja nemaju rezultatski značaj, ali imaju značaj jer je ovo bio sudar ekipa iz Baskije.

Bilbao sa ovim porazom ostaje poravnat sa Sosijedadom na 6. mestu na tabeli, poslednjim koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali je Bilbao u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

Bilbao je bio u seriji od četiri vezane pobede, ali kada dođete na lokalni derbi tu nema više veze da li je neko u boljoj formi. To se ponovo pokazalo.

Real Madrid i Barselona već duže vreme prate levog beka Atletiko Madrida koji je na pozajmici u Alavesu.

Njegova cena se prethodnih meseci pominjala i iznosila nekoliko desetina miliona evra. Sada će ponovo skočiti.

Strašan gol u 53. minutu.

Valensija prekinula crnu seriju! Fudbaleri Valensiju prekinuli su niz tri poraza zaredom, pošto su u 36. kolu pobedili poslednjeplasiranu Osasunu sa 4:1.

U utakmici bez rezultatskog značaja izabranici Salvadora Gonsalesa lako su trijumfovali nad slabašnom Osasunom, upisavši 12 pobedu u sezoni.

Zanimljivo, u prvom poluvremenu viđena su dva gola, a oba je postigao štoper Ezekel Garaj.

Nani je u 22. minutu uputio loptu u šesnaesterac, a Garaj se našao na pravom mestu i doveo tim u vođstvo. Do drugog gola čekalo se 23 minuta, kada je pri kraju poluvremena Garaj na asitenciju Zaze drugi put zatresao mrežu protivnika.

U nastavku, Italijan je asistenciji pridodao i gol, pošto je u 70. minutu lako savladao Salvatorea Sirigua. Valensija tu nije stala, a u listu strelaca upisao se i Rodrigo, igrao se 75. minut.

Golom Olavidea u nadoknadi vremena, Osasuna je uspela samo da ublaži 23. poraz u sezoni.

Srpski golman Goran Čaušić odigrao je svih 90 minuta za Osasunu.

Valensijino raspucavanje kad je apsolutno nebitno! Osasuna pregažena rezultatom 4:1.

Šuterski trening za Valensiju kad mu vreme nije. Osim što će sprečiti da se u svlačionicu Slepih miševa uvuče ozbiljna sumnja u sopstvene mogućnosti. A da je na Mestalji pretrpljen i četvrti uzastopni poraz u prvenstvu bilo bi se teško osloboditi tog crva. Srećom po Vorove izabranike, u 36. kolu Primere u goste je stigla Osasuna, ubedljivo najgora ekipa u ligi, pa su domaći dobili idealnu šansu da se raspucaju što su i učinili - 4:1.

Dva puta Ezekijel Garaj još u prvom poluvremenu, a u nastavku Simone Zaza i Rodrigo Moreno. Pre no što je Olavide u sudijskoj nadoknadi postigao utešni gol za tim iz Pamplone.

Goran Čaušić i Nikola Vujadinović su odigrali svih 90 minuta za poraženi tim, ali odavno su se u Osasuni pozdravili sa Primerom. Kao što i Valensija ovaj finiš sezone igra bez bilo kakvog takmičarskog motiva. U Evropu neće, a prvoligaški status nije joj ugrožen.

Rekreativni fudbal u poslednja dva kola i za jedne i za druge.

Deportivo da menja odbranu ako ostane u Primeri! Espanjol slavio u Korunji.

Prva meč lopta za opstanak je propuštena. Imao je Deportivo sve u svojim trukama, ugostio je nezainteresovani Espanjol, ali je zaboravio kako se brani svoj gol, pa je porazom na Riazoru ugorzio šanse da i naredne sezone igra u Primeri - 2:1.

Gosti iz Barselone slavili su tako što su uočili ogromne kratere u poslednjoj liniji odbrane tima Pepea Mela. Najpre je Leo Baptistao kaznio smušenost Aleksandra Aribasa, da bi Pablo Pjati na isteku pola sata namestio gol Đeraru Morenu. Sve što je domaćin uspeo da uradi jeste da se probudi popčetkom drugog dela preko Andonea, ali nije stigao ni do boda.

Depor je pet bodova iznad crte. Na prvi pogled dovoljno, jer su ugroženiji Sporting iz Hihona i Leganes, ali tim iz Galicije moraće bolje već na gostovanju Viljarealu u sledećem ili kad bude sačekao Las Palmas u završnom kolu.

Ontiveros izveo Pape Diopa na ringišpil, Seltu interesuje samo Junajted! Četvrta uzastopna pobeda Andalužana!

Valensija, Granada, Sevilja, a sada i Selta. Malaga se razgoropadila u finišu sezone i vezala i četvrtu uzastopnu pobedu mada je ova poslednja više bila posledica nezainteresovanosti gostiju iz Galicije za prvenstvene mečeve, jer je Seltin fokus na - revanšu polufinala Lige Evrope sa Mančester junajtedom. A kad je tako domaći šampionat igraju rezervisti i to se vidi - 2:0 za Malagu u 36. kolu Primere.

Da 20.000 navijača koji su došli na Rosaledu ne odu kućama sasvim razočarani zbog toga što su izdvojili novac za objektivno prijateljski meč, pobrinuo se 19-godišnji Havijer Ontiveros. Lokalac iz Marbelje je u 26. minutu postigao svoj drugi gol u Primeri, pošto je vršnjaka iz Senegala Papea Diopaobrnuo kao na ringišpilu pre no što je sa 16 metara gromovitim udarcem matirao Serhija Alvareza.

Jednog od samo dvojice igrača koji su bili u startnih 11 Selte i pre četiri dana na Old Trafordu i večeras. Drugi je bio Gustavo Kabral.

Resio je sa penala duplirao prednost domaćeg tima da bi u sudijskoj nadoknadi Sandro Ramirez pogodio za konačnih 3:0, ali ako će se nešto pamtiti sa večerašnjeg duela sa Rozalede biće to pogodak Ontiverosa. Mnogo od njega očekuju u Malagi.

Primera, 36. kolo:

Petak:

Sevilja - Sosijedad 1:1 (1:0)
/Sarabija 41 - Vela 61/

Subota:

Hihon - Las Palmas 1:0 (0:0)
/Karmona 67/

Atletiko Madrid - Eibar (0:0)
/Nigez 67/

Barselona - Viljareal 4:1 (2:1)
/Nejmar 21, Mesi 45, 82 penal, Suarez 69 - Bakambu 32/

Granada - Real Madrid 0:4 (0:4)
/Rodrigez 3, 11, Morata 30, 35/

Nedelja:

Alaves - Bilbao 1:0 (0:0)
/Teo Ernandez 53/

Valensija - Osasuna 4:0 (2:0)
/Garaj 22, 45, Zaza 70, Rodrigo 75/

Deportivo Korunja - Espanjol 1:2 (0:2)
/Andone 47 - Leo Baptistao 14, Moreno 29/

Malaga - Selta 3:0 (1:0)
/Ontiveros 26, Resio 56, Sandro Ramirez 92/

Ponedeljak:

20.45: Leganes - Betis

TABELA: Barselona 84, Real (-1) 84, Atletiko 74, Sevilja 69, Viljareal 63, Bilbao 62, Sosijedad 62, Eibar 54, Espanjol 53, Alaves 51,Malaga 45, Selta (-1) 44, Valensija 43, Las Palmas 39, Betis (-1) 37, Deportivo 32, Leganes (-1) 30, Sporting 27, Granada 20, Osasuna 19 bodova.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar