Иванов: ЕУ пада на испиту

Предсједник Македоније Ðорђе Иванов изјавио је у Истанбулу како Европска унија пада на испиту по питању Македоније.

Регион 07.05.2017 | 11:35
Иванов: ЕУ пада на испиту
"Док ЕУ, с једне стране, промовише људска права, заштиту властитог идентитета и друга права, та правила за Македонију не важе", рекао је Иванов, јавља агенција Анадолија.

Иванов је боравио у Истанбулу, гдје се обратио на Форуму о глобалном лидерству 2017. у организацији Универзитета Бахчешехир.

У свом говору осврнуо се на период Османског царства, те казао како су током тог периода различите вјере, различити језици и расе вијековима живјели заједно, но како то Европљани још нису схватили.

Према његовим ријечима, данас постоји писани траг за посљедњих три хиљаде година историје човјечанства, те да је 2.700 година од тога протекло у ратовима.

"Свухет је у глобалном смислу у миру живио 300 година. Ту смо суочени с једним парадоксом. Можемо видјети да су најдуже године мира забиљежене на Балкану, Кавказу и Блиском истоку", истакао је Иванов.

Иванов је рекао како Европска унија, исто као и Титова Југославија, представља пројекат мира, но, истакао је, како ЕУ не успјева пронаћи рјешење у кризним периодима.

"Све је перфектно док траје мир. ЕУ, као што је то имала и Југославија, има проблем непостојања метода за кризу", рекао је Иванов, наводећи примјере Грчке, Украјине, те проблеме борбе против тероризма.

Истакао је, такође, како је Македонија доњела одлуку о приступању ЕУ, но, због ставова Уније, још није успјела ући на та врата. Исто тако, нагласио је како његова земља чини све да постане чланица НАТО-а.

"Учинили смо све што су тражили од нас. У Ирак смо 12 пута слали своје мисије у оквиру НАТО-а, у Авганистан чак 24 пута. Ипак, нисмо прихваћени у чланство, јер нам је име Македонија", казао је Иванов, те додао:

"До сада је осам пута стигла препорука Еврпоске комисије за почетак преговора, но датума још нема. Јер, име ваше земље је Македонија, ви сте Македонци и језик којим говорите је македонски. ЕУ пада на испиту по питању Македоније. Док ЕУ, с једне стране, промовише људска права, заштиту властитог идентитета и друга права, она за Македонију не важе."

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НОВОМАТИЦ

07.05.2017 09:45

ПОМОЦЕ АУСТРИЈА СА СВОЈИМ НОВОМАТИЦОМ,ИВАНОВ НЕМОЈ ДА БРИНЕС,ТО СУ ДИВНИ ЉУДИ. АЛБАНИЈА ЈЕ НОВОМАТИЦУ ПРОДАЛА СВОЈУ ЛУТРИЈУ И ВИДИ СТА АЛБАНЦИ ДАНАС РАДЕ,СТА ХОЦЕ,ЗА АМЕРЕ ДИЛАЈУ ДРОГУ А ЗА НОВОМАТИЦ ПЕРУ ПАРЕ СТЕЦЕНЕ ОД ОНЕ ИСТЕ ДРОГЕ! ИСТИ ТАЈ НОВОМАТИЦ ЈЕ КОД НАС ДОВЕО МИЛОРАД ДОДИК И ВЛАДИМИР ДЕЛИЦ СА КИПРА ЗА ДВА МИЛИОНА ЕУРА ЦАСТИ КОЈУ ЈЕ ДОДИК ПРИМИО. ИСТИ СЦЕНАРИО ЦЕ БИТИ И ОВДЈЕ КАО У МАКЕДОНИЈИ,НОВОМАТИЦ ЈЕ ФАСИСТИЦКА ТВОРЕВИНА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

праонице новца

08.05.2017 08:08

И Новоматиц-Додикове праонице новца: НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо регистроване код Судије МОНИКЕ КОВАЧЕВИЋ! ОСНОВНИ СУД Бањалука...

Name

Хм

07.05.2017 11:08

Сви су добили одредјене улоге и игри без граница коју проводе свјетски центри моћи. Сукоба мора бити иначе се игра прекида. Планиран је трећи балкански рат и из те машине вам нема напоље.

ОДГОВОРИТЕ