Најављен први одлазак из Бајерна...!

Имам понуде из Премијер лиге! Пресудиће трка за Лигу шампиона, вероватно.

Фудбал 12.05.2017 | 09:30
Најављен први одлазак из Бајерна...!
Ћаби Алонсо иде у пензију. И Филип Лам завршава каријеру. Трећи голман Тим Штарке је најавио да би волео да се опроба у другој средини, али први фудбалер звучнијег имена који би могао да напусти Бајерн на крају сезоне је - Рафиња.

Бразилски десни бек је почео тек девет утакмица у Бундеслиги ове сезоне (логично, пошто је Лам први избор тренера Карла Анчелотија), уговор са Баварцима му истиче у јуну 2018. и предстојеће лето је последња шанса да првак Немачке на њему заради. А појавили су се и први удварачи некадашњем првотимцу Шалкеа. Први се јавио Вест Хем, који има озбиљних проблема на позицији десног бека, али се чини да није довољно атрактиван за Рафињу. Поготово кад се зна да су се у трку, наводно, укључили Ливерпул и Арсенал, иако Натанијел Клајн и Ектор Бељерин играју више него добро.

„Не волим да причам о понудама, нека се њима баве агенти, али је истина да оне постоје. Неколико понуда сам добио од премијерлигашких клубова. Не бих откривао о којим клубовима је реч. Поверљиво је“, рекао је Рафиња. „Играч сам Бајерна, једног од најбољих клубова Европе. Срећан сам у Минхену, међутим, срећан сам и услед сазнања да други клубови прате и цене мој рад“.

Кад буде бирао у коју ће средину јасно је да ће се Рафиња водити спортским амбицијама, односно шансама неких од поменутих клубова да се боре за трофеје и(ли) играју у Европи. А ту је Ливерпул, тренутно, у најбољем положају.

„Сваки фудбалер је фасциниран Лигом шампиона, али ја бих волео да се опробам у некој другој средини. Што да не? Непрестано пратим утакмице енглеског првенства. Узбвудљиво је гледати такмичење у коме шест или седам екипа може да се бори за титулу. То је, вероватно, најбоља лига на планети“, додао је Рафиња који је са Бајерном за седам година освојио 13 трофеја.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар