Najavljen prvi odlazak iz Bajerna...!

Imam ponude iz Premijer lige! Presudiće trka za Ligu šampiona, verovatno.

Fudbal 12.05.2017 | 09:30
Najavljen prvi odlazak iz Bajerna...!
Ćabi Alonso ide u penziju. I Filip Lam završava karijeru. Treći golman Tim Štarke je najavio da bi voleo da se oproba u drugoj sredini, ali prvi fudbaler zvučnijeg imena koji bi mogao da napusti Bajern na kraju sezone je - Rafinja.

Brazilski desni bek je počeo tek devet utakmica u Bundesligi ove sezone (logično, pošto je Lam prvi izbor trenera Karla Ančelotija), ugovor sa Bavarcima mu ističe u junu 2018. i predstojeće leto je poslednja šansa da prvak Nemačke na njemu zaradi. A pojavili su se i prvi udvarači nekadašnjem prvotimcu Šalkea. Prvi se javio Vest Hem, koji ima ozbiljnih problema na poziciji desnog beka, ali se čini da nije dovoljno atraktivan za Rafinju. Pogotovo kad se zna da su se u trku, navodno, uključili Liverpul i Arsenal, iako Natanijel Klajn i Ektor Beljerin igraju više nego dobro.

„Ne volim da pričam o ponudama, neka se njima bave agenti, ali je istina da one postoje. Nekoliko ponuda sam dobio od premijerligaških klubova. Ne bih otkrivao o kojim klubovima je reč. Poverljivo je“, rekao je Rafinja. „Igrač sam Bajerna, jednog od najboljih klubova Evrope. Srećan sam u Minhenu, međutim, srećan sam i usled saznanja da drugi klubovi prate i cene moj rad“.

Kad bude birao u koju će sredinu jasno je da će se Rafinja voditi sportskim ambicijama, odnosno šansama nekih od pomenutih klubova da se bore za trofeje i(li) igraju u Evropi. A tu je Liverpul, trenutno, u najboljem položaju.

„Svaki fudbaler je fasciniran Ligom šampiona, ali ja bih voleo da se oprobam u nekoj drugoj sredini. Što da ne? Neprestano pratim utakmice engleskog prvenstva. Uzbvudljivo je gledati takmičenje u kome šest ili sedam ekipa može da se bori za titulu. To je, verovatno, najbolja liga na planeti“, dodao je Rafinja koji je sa Bajernom za sedam godina osvojio 13 trofeja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar