Какве везе има са њим и шта то Барса жели Арсеналу?!

Да Арсенал извиси за Лигу шампиона, да Венгер оде и Барса креће у офанзиву! Каталонци с пажњом прате расплет у Лондону. . .

Фудбал 05.05.2017 | 15:00
Какве везе има са њим и шта то Барса жели Арсеналу?!
Барселона зна шта јој је чинити наредног лета - свим силама ка Ектору Бељерину!

Десни бек је приоритет каталонског клуба, а њено дете из Арсенала идеално решење о којем на Камп Ноу маштају већ дуже време. У прошлости су Каталонци умели да намаме звезде из Арсенала (Овермарс, Пети, Хлеб, Анри, Сонг...), а надају се да ће и Бељерину прорадити емоције као некада Фабрегасу и да ће одлучити да се следећег лета врати у матични клуб. Подсетимо, Бељерин је као талентовани клинац био део Фабрегасовог повратничког трансфера у Барсу. Тада Барса није била свесна шта губи, али сада је спремна да ту грешку вишеструко плати.

Барселона се нада да ће Арсенал остати без пласмана у Лигу шампиона и да ће АрсенВенгер на крају сезоне напустити клуб. Ово прво је реалан сценарио јер Тобџије су све даље од четвртог места, а такав крај сезоне би убрзао и одлазак Француза са клупе после 20 и кусур година на клупи лондонског клуба. У том случају, Арсенал би остао без око 50.000.000 евра које је зарађивао учешћима у елитном такмичењу и финансијски минус би морао да буде надокнађен на други начин. Продајом неког играча, а Барса жели да то буде Бељерин.

Шпански репрезентативац је преко својих посредника поручио Барселони да не жели да ради иза леђа Арсеналу и да каталонски клуб мора прво да достави конкретну понуду Тобџијама и да се обаве разговори на клупском нивоу, после чега би он био спреман да разговора о својим условима. Не треба заборавити ни да је Бељерин трећи најбоље плаћени играч Арсенала, да је летос продужио уговор и да би Барса морала да издвоји озбиљан новац за његов уговор.

Неће бити ни лако, ни јефитно за Барселону да врати Бељерина, али са Фабрегасом су успели пре неколико година... Такође, десног бека жели и Пеп Гвардиола у Манчестер Ситију тако да Барселону очекује јако тежак задатак да врати Бељерина и попуни позицију која је ове сезоне била Ахилова пета славног клуба. Али, могуће је...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар