Kakve veze ima sa njim i šta to Barsa želi Arsenalu?!

Da Arsenal izvisi za Ligu šampiona, da Venger ode i Barsa kreće u ofanzivu! Katalonci s pažnjom prate rasplet u Londonu. . .

Fudbal 05.05.2017 | 15:00
Kakve veze ima sa njim i šta to Barsa želi Arsenalu?!
Barselona zna šta joj je činiti narednog leta - svim silama ka Ektoru Beljerinu!

Desni bek je prioritet katalonskog kluba, a njeno dete iz Arsenala idealno rešenje o kojem na Kamp Nou maštaju već duže vreme. U prošlosti su Katalonci umeli da namame zvezde iz Arsenala (Overmars, Peti, Hleb, Anri, Song...), a nadaju se da će i Beljerinu proraditi emocije kao nekada Fabregasu i da će odlučiti da se sledećeg leta vrati u matični klub. Podsetimo, Beljerin je kao talentovani klinac bio deo Fabregasovog povratničkog transfera u Barsu. Tada Barsa nije bila svesna šta gubi, ali sada je spremna da tu grešku višestruko plati.

Barselona se nada da će Arsenal ostati bez plasmana u Ligu šampiona i da će ArsenVenger na kraju sezone napustiti klub. Ovo prvo je realan scenario jer Tobdžije su sve dalje od četvrtog mesta, a takav kraj sezone bi ubrzao i odlazak Francuza sa klupe posle 20 i kusur godina na klupi londonskog kluba. U tom slučaju, Arsenal bi ostao bez oko 50.000.000 evra koje je zarađivao učešćima u elitnom takmičenju i finansijski minus bi morao da bude nadoknađen na drugi način. Prodajom nekog igrača, a Barsa želi da to bude Beljerin.

Španski reprezentativac je preko svojih posrednika poručio Barseloni da ne želi da radi iza leđa Arsenalu i da katalonski klub mora prvo da dostavi konkretnu ponudu Tobdžijama i da se obave razgovori na klupskom nivou, posle čega bi on bio spreman da razgovora o svojim uslovima. Ne treba zaboraviti ni da je Beljerin treći najbolje plaćeni igrač Arsenala, da je letos produžio ugovor i da bi Barsa morala da izdvoji ozbiljan novac za njegov ugovor.

Neće biti ni lako, ni jefitno za Barselonu da vrati Beljerina, ali sa Fabregasom su uspeli pre nekoliko godina... Takođe, desnog beka želi i Pep Gvardiola u Mančester Sitiju tako da Barselonu očekuje jako težak zadatak da vrati Beljerina i popuni poziciju koja je ove sezone bila Ahilova peta slavnog kluba. Ali, moguće je...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar