Заев: Формираћу Владу Македоније

Нови председник Собрања изабран је легално и легитимно, у складу са Пословником, Уставом и законима, изјавио је председник опозиционе СДСМ Зоран Заев и најавио да ће наредни корак бити формирање нове реформске владе у Македонији.

Регион 02.05.2017 | 08:56
Заев: Формираћу Владу Македоније
Заев је, после разговора у Скопљу са званичником САД Брајаном Хојтом Јием, рекао да ће македонски председник Ђорђе Иванов донети акт којим ће потврдити да у Собрању постоји парламентарна већина и доделити му мандат за састав нове владе.

"Ту је и програм нове реформске владе који гарантује јединство државе, поштовање Устава, евроатлантске перспективе Македоније, иако је то већ јасно и домаћој и међународној јавности", рекао је Заев, пренели су македонски медији.

Лидер СДСМ је навео да ће нова влада бити спремна да сарађује са опозицијом у интересу будућих реформских процеса.

"Али у овом тренутку је најважније да ВМРО-ДПМНЕ прихвати да је опозиција, како би се зауставиле тензије?, рекао је Заев.

На састанку Јиа и Заева је заједнички осуђено насиље у парламенту, те указамо да је сада неопходно обезбедити несметан пренос власти.

(мондо.ме)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КОДУС

02.05.2017 07:56

А ста ако имате папака, па вам их покупују. Немојте бити сигурни у формирање Владе, јер мозда у медјувремену откупе "Лиценцу о куповини Папака" из РС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фби

02.05.2017 09:13

Сто би ви формирали владу? Удрузио си се са ђаволом да би се доцепао власти.!!!