Zaev: Formiraću Vladu Makedonije

Novi predsednik Sobranja izabran je legalno i legitimno, u skladu sa Poslovnikom, Ustavom i zakonima, izjavio je predsednik opozicione SDSM Zoran Zaev i najavio da će naredni korak biti formiranje nove reformske vlade u Makedoniji.

Region 02.05.2017 | 08:56
Zaev: Formiraću Vladu Makedonije
Zaev je, posle razgovora u Skoplju sa zvaničnikom SAD Brajanom Hojtom Jiem, rekao da će makedonski predsednik Đorđe Ivanov doneti akt kojim će potvrditi da u Sobranju postoji parlamentarna većina i dodeliti mu mandat za sastav nove vlade.

"Tu je i program nove reformske vlade koji garantuje jedinstvo države, poštovanje Ustava, evroatlantske perspektive Makedonije, iako je to već jasno i domaćoj i međunarodnoj javnosti", rekao je Zaev, preneli su makedonski mediji.

Lider SDSM je naveo da će nova vlada biti spremna da sarađuje sa opozicijom u interesu budućih reformskih procesa.

"Ali u ovom trenutku je najvažnije da VMRO-DPMNE prihvati da je opozicija, kako bi se zaustavile tenzije?, rekao je Zaev.

Na sastanku Jia i Zaeva je zajednički osuđeno nasilje u parlamentu, te ukazamo da je sada neophodno obezbediti nesmetan prenos vlasti.

(mondo.me)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

KODUS

02.05.2017 07:56

A sta ako imate papaka, pa vam ih pokupuju. Nemojte biti sigurni u formiranje Vlade, jer mozda u medjuvremenu otkupe "Licencu o kupovini Papaka" iz RS!!!

ODGOVORITE
Name

fbi

02.05.2017 09:13

Sto bi vi formirali vladu? Udruzio si se sa đavolom da bi se docepao vlasti.!!!