Трамп открива тајне о убиству?

Да ли ће амерички председник Доналд Трамп омогућити јавности да има увид у неколико хиљада тајних владиних досијеа који се односе на убиство председника Џона Ф. Кенедија (ЈФК) 1963. године - питање је на које се неће још дуго чекати одговор.

Свијет 01.05.2017 | 07:46
Трамп открива тајне о убиству?
Одговор ће да уследи већ за неколико месеци, а можда и неколико недеља, пише портал "Политико".

Према року који је успостављен законом, Трамп има још неколико месеци да размисли да ли ће блокирати или не обелодањивање 3.600 досијеа везаних за убиство Кенедија - догађаја који је као ниједан други у модерној америчкој историји покренуо лавину тероја завере.

Та документа се налазе запечаћена у Националном архиву.

Оно што се зна о "ЈФК документима" већином долази од ЦИА и ФБИ, а неки би можда могли да расветле да ли су те агенције направиле пропусте и да ли је било завере око Кенедијевог убиства.



Неименовани званичник Беле куће је прошле недеље рекао за "Политико" да је Трампова администрација упозната са тим законом и да сарађују са Националним архивом да би се "омогући несметан процес у ишчекивању рока у октобру".

Према закону из 1992. године, документа о Кенедијевој смрти морају у потпуности постати јавна 26. октобра ове године, тачно на 25-годишњицу доношења тог закона.

Трамп, међутим, може да одлучи и да не буде тако. "Политико" наводи да о овом питању одлуку доноси искључиво и само председник САД.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ма какав Трамп

01.05.2017 07:02

Ко год до сада није схватио да је Доналд Трамп уствари само био варка за амерички народ - као што је то био Обама прије њега - онда му нема помоћи. Све што је говорио за вријеме предизборне кампање је "пало" у воду у првих 100 дана: У Сирију се не треба мјешати, а он се умјешао; НАТО је лош, сад је добар; треба сарађивати са Русијом, сада треба Русији појачати санкције, итд.

ОДГОВОРИТЕ