Креће "операција СП"!

Најбољи одбојкаши Србије окупиће се у среду уочи почетка припрема за квалификације за Светско првенство и Светску лигу.

Остали спортови 01.05.2017 | 15:45
Креће "операција СП"!
Селектор Србије Никола Грбић заказо је за 3. мај почетак припрема за турнир Е групе друге рунде квалификација за Светско првенство следће године, као и за нови циклус Светске лиге.

Он је на припреме позвао 19 играча.

На списку су: техничари Никола Јововић (Монца), Максим Буцуљевић (Љубљана), коректор Александар Благојевић (Црвена звезда), либера Невен Мајсторовић (Рен) и Горан Шкундрић (Плоешти), блокери Срећко Лисинац (Белхатов), Александар Околић (Берлин), Немања Машуловић (Црвена звезда) и Стеван Симић (Војводина) и примачи Урош Ковачевић (Верона), Марко Ивовић (Жешов), Немања Петрић (Модена), Милан Катић (Бидгошћ) и Миран Кујунџић (Војводина).

Преосталих седам играча са ширег списка Алекса Брђовић, Александар Атанасијевић, Дражен Лубурић, Никола Росић, Драган Станковић, Марко Подрашчанин и Петар Крсмановић, накнадно ће се прикључити припремама, по завршетку обавеза у клубовима и на основу договора са Николом Грбићем.

Секлектор је позвао и коректоре Петра Премовића (Војводина) и Стефана Окошановића (Рибница), либера Предрага Јевтића (Црвена звезда), техничара Неђељка Радовића (Војводина) и примача Давида Мехића (Војводина), који нису на ширем списку пријављеном ЦЕВ за квалификације за СП 2018.

Одбојкаши Србије играће у Е групи друге рунде квалификација за СП, од 24. до 28. маја у Загребу, са Хрватском, Белорусијом, Данском, Швајцарском и Норвешком.

Победници група ће обезбедити пролаз на Светско првенство, док ће шест другопласираних селекција изборити пласман у трећу рунду.

Старт у Светској лиги заказан је за почетак јуна, а током првог викенда (од 2. до 4. јуна) Србија, која је и актуелни шампион, у Б групи у Новом Саду одмериће снаге са САД, Белгијом и Канадом. Викенд после тога гостоваће у Техерану, у Д групи са Аргентином, Ираном и Белгијом, а током трећег викенда (16 - 18. јун) у Кордоби, играће у Г групи са Аргентином, Бугарском и Бразилом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар