Kreće "operacija SP"!

Najbolji odbojkaši Srbije okupiće se u sredu uoči početka priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Svetsku ligu.

Ostali sportovi 01.05.2017 | 15:45
Kreće "operacija SP"!
Selektor Srbije Nikola Grbić zakazo je za 3. maj početak priprema za turnir E grupe druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledće godine, kao i za novi ciklus Svetske lige.

On je na pripreme pozvao 19 igrača.

Na spisku su: tehničari Nikola Jovović (Monca), Maksim Buculjević (Ljubljana), korektor Aleksandar Blagojević (Crvena zvezda), libera Neven Majstorović (Ren) i Goran Škundrić (Ploešti), blokeri Srećko Lisinac (Belhatov), Aleksandar Okolić (Berlin), Nemanja Mašulović (Crvena zvezda) i Stevan Simić (Vojvodina) i primači Uroš Kovačević (Verona), Marko Ivović (Žešov), Nemanja Petrić (Modena), Milan Katić (Bidgošć) i Miran Kujundžić (Vojvodina).

Preostalih sedam igrača sa šireg spiska Aleksa Brđović, Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Nikola Rosić, Dragan Stanković, Marko Podraščanin i Petar Krsmanović, naknadno će se priključiti pripremama, po završetku obaveza u klubovima i na osnovu dogovora sa Nikolom Grbićem.

Seklektor je pozvao i korektore Petra Premovića (Vojvodina) i Stefana Okošanovića (Ribnica), libera Predraga Jevtića (Crvena zvezda), tehničara Neđeljka Radovića (Vojvodina) i primača Davida Mehića (Vojvodina), koji nisu na širem spisku prijavljenom CEV za kvalifikacije za SP 2018.

Odbojkaši Srbije igraće u E grupi druge runde kvalifikacija za SP, od 24. do 28. maja u Zagrebu, sa Hrvatskom, Belorusijom, Danskom, Švajcarskom i Norveškom.

Pobednici grupa će obezbediti prolaz na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu.

Start u Svetskoj ligi zakazan je za početak juna, a tokom prvog vikenda (od 2. do 4. juna) Srbija, koja je i aktuelni šampion, u B grupi u Novom Sadu odmeriće snage sa SAD, Belgijom i Kanadom. Vikend posle toga gostovaće u Teheranu, u D grupi sa Argentinom, Iranom i Belgijom, a tokom trećeg vikenda (16 - 18. jun) u Kordobi, igraće u G grupi sa Argentinom, Bugarskom i Brazilom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar