Кличко на конопцима, Џошуа је ШАМПИОН СВИЈЕТА!

Британски боксер Ентони Џошуа "срушио" Владимира Кличка у 11. рунди на "Вемблију" и постао шампион супертешке категорије.  Млади лав срушио колоса: Џошуа пребио Кличка! Британац преживео голготу на Вемблију, али је прекидом у 11. рунди савладао колоса из Кијева.

Остали спортови 30.04.2017 | 00:01
Кличко на конопцима, Џошуа је ШАМПИОН СВИЈЕТА!
Ентони Џошуа је успео да слави у супрборби против Владимира Кличка, спасивши се волшебно са самог руба пораза. Он је судијским прекидом у 11. рунди славио и одбранио ИБФ титулу и освојио шампионске појасеве ИБФ и ИБО верзије.

Какав спектакл пред 90.000 навијача на "Вемблију"!

Талентовани британски боксер Ентони Џошуа (27) ПРЕБИО је Владимира Кличка (41) у 11. рунди и тако дошао до доминације боксерским светом - освојио је ИБФ трофеј, али и ИБО и WБА супер титуле!

И не само то: Џошуа је стигао тако до 19 победе у 19 мечева - СВЕ нокаутом!

Гледали смо невероватан меч и све до претпоследње рунде чинило се да ће он бити решен "на бодове", иако су до тада обојица падали на под, али ништа од тога...

Џошуа је тада невероватно добро "ушао" у рунду, ухватио неспремног Кличка погодивши га десним директом, упркос томе се невероватно спремни Украјинац подигао, успевао да одолева, да би га Џошуа након нове серије удараца још једном успео да га сруши, И ТАД се Кличко подигао, али након нових напада Британца судија је одлучио да прекине меч.

Мора се рећи да је Кличко, који је ЧЕТРНАЕСТ година старији од Британца, био фантастичан.

Променио је свој стил бокса, био далеко разноврснији и агресивнији него што нас је навикао, али једноставно није имао довољно снаге против оваквог Џошуе.

Кличко је заправо први боксер који је Џошуу одвео у 11 рунди, до тада је рекорд био 8.

Владимир је први пао на под у петој рунди, када се већ чинило да је све готово за њега, али се опоравио и већ у наредној сјајно одговорио Џошуи, на исти начин, био у предности наредних неколико рунди, али се потом Британац опоравио и скупио снагу за последњи напад.

Нема сумње - гледали смо спектакуларан меч и будућу легенду овог спорта!

Прве четири рунде су очекивано прошле у међусобном испитивању и тек је по неколико удараца успело да заврши у пределу главе два аса.  А онда је одмах на почетку петог дела меча Ентони Џошуа кренуо са фуриозним нападима и након праве канонаде Украјинац се нашао у нокдауну. Када се очекивало да ће довршити посао, Британац је стао. А разлог за то је очигледно лоша физичка спремна, пошто је умало доживео у истој рунди нокаут. Ноге су му се укрутиле, руке пале и севнуло је неколико веома опасних удараца ка његовој бради. Некако је опстао, али само до наредне рунде. Тада је налетео на бомбу из десног директа Кличка и први пут се у каријери нашао на поду ринга.

Очигледно уморан, али и добрано уздрман није у том периоду могао да води равноправну битку са млађим братом Кличко који је од пете рунде носио "успомену" коју му је Џошуа оставио на левој аркади. То 41-годишњем борцу није сметало, шта више као да му је дало додатно снагу, размистрило му ум и усмерило га ка једном циљу, победи.

Ипак, није му било лако пошто се Бртитанац опоравио толико да је могао како-тако да припети искусном противнику. Самим тим у наредним рундама је владао опет егал, али је Кличко од девете рунде преузео иницијативу. Свестан да од тога нема вајде, Џошуа је у претпоследњој рунди борбе поново кренуо на све или ништа. Кличко га је поново пустио да се умори, али је Британац успео д ага закачи аперкатом који га је послао на под. Кличко је устао, али је преживео праву канонаду, те је да судија морао да прекине меч неколико секунди пре краја 11. рунде.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Доста

29.04.2017 22:51

Мислим да је судија требао пустити мец даље да Клицко одбоксује 12 рунду.Добар је Дзосуа али Клицко је сампион за сва времена.Све у свему одлицан бокс након дуго година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

30.04.2017 04:26

Нека си пао западна слуго и униститељу Украјине.

ОДГОВОРИТЕ