Kličko na konopcima, Džošua je ŠAMPION SVIJETA!

Britanski bokser Entoni Džošua "srušio" Vladimira Klička u 11. rundi na "Vembliju" i postao šampion superteške kategorije.  Mladi lav srušio kolosa: Džošua prebio Klička! Britanac preživeo golgotu na Vembliju, ali je prekidom u 11. rundi savladao kolosa iz Kijeva.

Ostali sportovi 30.04.2017 | 00:01
Kličko na konopcima, Džošua je ŠAMPION SVIJETA!
Entoni Džošua je uspeo da slavi u suprborbi protiv Vladimira Klička, spasivši se volšebno sa samog ruba poraza. On je sudijskim prekidom u 11. rundi slavio i odbranio IBF titulu i osvojio šampionske pojaseve IBF i IBO verzije.

Kakav spektakl pred 90.000 navijača na "Vembliju"!

Talentovani britanski bokser Entoni Džošua (27) PREBIO je Vladimira Klička (41) u 11. rundi i tako došao do dominacije bokserskim svetom - osvojio je IBF trofej, ali i IBO i WBA super titule!

I ne samo to: Džošua je stigao tako do 19 pobede u 19 mečeva - SVE nokautom!

Gledali smo neverovatan meč i sve do pretposlednje runde činilo se da će on biti rešen "na bodove", iako su do tada obojica padali na pod, ali ništa od toga...

Džošua je tada neverovatno dobro "ušao" u rundu, uhvatio nespremnog Klička pogodivši ga desnim direktom, uprkos tome se neverovatno spremni Ukrajinac podigao, uspevao da odoleva, da bi ga Džošua nakon nove serije udaraca još jednom uspeo da ga sruši, I TAD se Kličko podigao, ali nakon novih napada Britanca sudija je odlučio da prekine meč.

Mora se reći da je Kličko, koji je ČETRNAEST godina stariji od Britanca, bio fantastičan.

Promenio je svoj stil boksa, bio daleko raznovrsniji i agresivniji nego što nas je navikao, ali jednostavno nije imao dovoljno snage protiv ovakvog Džošue.

Kličko je zapravo prvi bokser koji je Džošuu odveo u 11 rundi, do tada je rekord bio 8.

Vladimir je prvi pao na pod u petoj rundi, kada se već činilo da je sve gotovo za njega, ali se oporavio i već u narednoj sjajno odgovorio Džošui, na isti način, bio u prednosti narednih nekoliko rundi, ali se potom Britanac oporavio i skupio snagu za poslednji napad.

Nema sumnje - gledali smo spektakularan meč i buduću legendu ovog sporta!

Prve četiri runde su očekivano prošle u međusobnom ispitivanju i tek je po nekoliko udaraca uspelo da završi u predelu glave dva asa.  A onda je odmah na početku petog dela meča Entoni Džošua krenuo sa furioznim napadima i nakon prave kanonade Ukrajinac se našao u nokdaunu. Kada se očekivalo da će dovršiti posao, Britanac je stao. A razlog za to je očigledno loša fizička spremna, pošto je umalo doživeo u istoj rundi nokaut. Noge su mu se ukrutile, ruke pale i sevnulo je nekoliko veoma opasnih udaraca ka njegovoj bradi. Nekako je opstao, ali samo do naredne runde. Tada je naleteo na bombu iz desnog direkta Klička i prvi put se u karijeri našao na podu ringa.

Očigledno umoran, ali i dobrano uzdrman nije u tom periodu mogao da vodi ravnopravnu bitku sa mlađim bratom Kličko koji je od pete runde nosio "uspomenu" koju mu je Džošua ostavio na levoj arkadi. To 41-godišnjem borcu nije smetalo, šta više kao da mu je dalo dodatno snagu, razmistrilo mu um i usmerilo ga ka jednom cilju, pobedi.

Ipak, nije mu bilo lako pošto se Brtitanac oporavio toliko da je mogao kako-tako da pripeti iskusnom protivniku. Samim tim u narednim rundama je vladao opet egal, ali je Kličko od devete runde preuzeo inicijativu. Svestan da od toga nema vajde, Džošua je u pretposlednjoj rundi borbe ponovo krenuo na sve ili ništa. Kličko ga je ponovo pustio da se umori, ali je Britanac uspeo d aga zakači aperkatom koji ga je poslao na pod. Kličko je ustao, ali je preživeo pravu kanonadu, te je da sudija morao da prekine meč nekoliko sekundi pre kraja 11. runde.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dosta

29.04.2017 22:51

Mislim da je sudija trebao pustiti mec dalje da Klicko odboksuje 12 rundu.Dobar je Dzosua ali Klicko je sampion za sva vremena.Sve u svemu odlican boks nakon dugo godina.

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

30.04.2017 04:26

Neka si pao zapadna slugo i unistitelju Ukrajine.

ODGOVORITE