Папа позвао на толеранцију и мир

Папа Фрањо позвао је водеће египатске имаме да своје ученике подучавају одбацивању насиља у име Бога и да проповиједају поруке мира и толеранције.

Свијет 28.04.2017 | 22:47
Папа позвао на толеранцију и мир
Папа је у посјети Египту након низа смртоносних напада на хришћане у овој земљи, извјештава АП.

Фрањо је на међународном аеродрому у Каиру дочекан уз велике мјере осигурања, али је одбацио бриге о безбједности возећи се кроз град у једноставном плавом Фиату са спуштеним стаклима умјесто у папамобилу у којем су се возили његови претходници.

Папа је рекао да Египту жели донијети поруку мира који је угрожен све отворенијом побуном коју предводи локална подружница екстремистичке скупине тзв. Исламске државе.

У обраћању предсједнику Абдел-Фаттаху Ел-Сиссију и дипломатама са свих страна свијета, Фрањо је снажно подржао борбу египатске владе против милитаната, рекавши да Египат има јединствену улогу у стварању мира у региону и "уништавању сваког облика насиља и тероризма".

Главни догађај дана била је папина посјета универзитету Ал Азхар у Каиру, високо цијењеном центру учења сунијског Ислама.

Дводневна посета папе Фрање Египту има за циљ да пружи подршку борби Египта против исламских милитаната, који већ годинама угрожавају безбедност у тој земљи.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар