Честитке због избора Џаферија

Њемачко министарство спољних послова пренијело је македонском амбасадору у Берлину честитке због избора Талата Џаферија за предсједника Собрања, а одговорне у Скопљу позвало на брзо формирање владе у складу са резултатима избора.

Свијет 28.04.2017 | 17:48
Честитке због избора Џаферија
"Талат Џафери је уставно изабрани предсједник парламента. Овај резултат - заједно са исходом парламентарних избора - морају да поштују његови противници. Очекујемо да власти да одрже закон и поредак у земљи", наводи се у саопштењу министарства.

Како се додаје, одговорни званичници у Скопљу треба да претворе своју прокламовану посвећеност Европи у дјела, прихвате исход избора и дозволе његову примјену, преноси МИА.

"Ова јасна порука њемачке владе је пренијета амбасадору Македоније када је позван у министарство спољних послова", наводи се.

Раније је министар спољних послова Њемачке Зигмар Габријел рекао је да догађаји у Македонији нису у складу са очекивањима ЕУ од земље кандидата.

"Влада коначно мора да се формира у Скопљу, да испуни мандат демократских избора одржаних у децембру. Једноставно је неприхвављиво да претходна владајућа странка одбија да то дозволи и да њене присталице упадну у парламент и туку посланике", рекао је Габријел.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Смијесно

28.04.2017 18:12

Ови Нијемци оце пругу до Киркука и готово.Сваста.Па три пута рекли смо им не мозе и готово.И опет они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

28.04.2017 18:42

Ово је потпуно исто када би Србија изабрала Харадинаја за председника скупштине Србије.Поставити терористу и јос очекивати да градјани прихвате је матрица као и на Косову и из исте кухиње.

ОДГОВОРИТЕ