Čestitke zbog izbora Džaferija

Njemačko ministarstvo spoljnih poslova prenijelo je makedonskom ambasadoru u Berlinu čestitke zbog izbora Talata Džaferija za predsjednika Sobranja, a odgovorne u Skoplju pozvalo na brzo formiranje vlade u skladu sa rezultatima izbora.

Svijet 28.04.2017 | 17:48
Čestitke zbog izbora Džaferija
"Talat Džaferi je ustavno izabrani predsjednik parlamenta. Ovaj rezultat - zajedno sa ishodom parlamentarnih izbora - moraju da poštuju njegovi protivnici. Očekujemo da vlasti da održe zakon i poredak u zemlji", navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se dodaje, odgovorni zvaničnici u Skoplju treba da pretvore svoju proklamovanu posvećenost Evropi u djela, prihvate ishod izbora i dozvole njegovu primjenu, prenosi MIA.

"Ova jasna poruka njemačke vlade je prenijeta ambasadoru Makedonije kada je pozvan u ministarstvo spoljnih poslova", navodi se.

Ranije je ministar spoljnih poslova Njemačke Zigmar Gabrijel rekao je da događaji u Makedoniji nisu u skladu sa očekivanjima EU od zemlje kandidata.

"Vlada konačno mora da se formira u Skoplju, da ispuni mandat demokratskih izbora održanih u decembru. Jednostavno je neprihvavljivo da prethodna vladajuća stranka odbija da to dozvoli i da njene pristalice upadnu u parlament i tuku poslanike", rekao je Gabrijel.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Smijesno

28.04.2017 20:12

Ovi Nijemci oce prugu do Kirkuka i gotovo.Svasta.Pa tri puta rekli smo im ne moze i gotovo.I opet oni.

ODGOVORITE
Name

Zool

28.04.2017 20:42

Ovo je potpuno isto kada bi Srbija izabrala Haradinaja za predsednika skupštine Srbije.Postaviti teroristu i jos očekivati da gradjani prihvate je matrica kao i na Kosovu i iz iste kuhinje.

ODGOVORITE