Постоји опасност од тероризма

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао је данас у Зворнику да после терористичких напада на Полицијску станицу у овом граду прије двије године, као и на припаднике Оружаних снага у Сарајеву свима треба да буде јасно да у БиХ постоји опасност и ризик од тероризма.

Република Српска 27.04.2017 | 13:05
Постоји опасност од тероризма
Ћулум је истакао да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске препознало ризике и опасности од тероризма и зато је створило организациону структуру и капацитет за што успјешнију борбу против тероризма, и то када је ријеч о превенцији и заштити, као и откривању терористичких аката.
 
На питање да из Сарајева долазе увјеравања да БиХ нема проблема са тероризмом, Ћулум је рекао да не може да коментарише изјаве који други дају, али да он коментарише чињенице.

- Посљедњих пет терористичких напада у БиХ извршили су радикални исламисти припадници селафијско-вехабијског покрета, њихове присталице или бивши борци јединице `Ел муџахедин`. То су чињенице - појаснио је Ћулум.

Он је додао да у БиХ постоје параџемати који су изван контроле Исламске заједнице, што су чињенице које нико не може да оспори.

Драгану Ђурићу, који је прије две године убијен у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, данас су положили цвијеће, запалили свјеће и одали почаст чланови породице, директор Полиције Ћулум, начелник Полицијске управе Зворник Горан Абазовић, те представници Полицијске станице и Градског удружења ратних војних инвалида.

Абазовић је рекао да је убијени полицајац Ђурић био предан послу и изузетан професионалац, који је нажалост трагично изгубио живот на радном мјесту.

- Иако су прошле двије године од овог терористичког напада, судског епилога још нема, што нам тешко пада - рекао је Абазовић.

Он је истакао да је безбједна ситуација на подручју Полицијске управе Зворник стабилна и задовољавајућа.

- Нема неких већих проблема нити догађаја који би узнемирили грађане, поготово по питању тежих кривичних и осталих дјела која имају облик организованости - рекао је Абазовић.

Анђелко Ђурић, брат убијеног полицајца, нагласио је да је породица Ђурић незадовољна радом Тужилаштва БиХ, које се ни након двије године није огласило о овом питању.

- Породица Ђурић је изгубила свог члана, који је био млад и недужан - рекао је Анђелко.

Он је захвалио МУП Републике Српске што му је омогућио запослење, чиме је директно дао подршку овој породици.

Данас се навршило двије године од терористичког напада на Полицијску станицу Зворник, у коме је терориста Нердин Ибрић /24/ из зворничког насеља Кучић Кула звјерски убио полицајца Драгана Ђурића /48/ и ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

И ста сад ❓

27.04.2017 11:12

Ко то тамо пева о тероризму❓

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

27.04.2017 12:05

Шта каже савјетник Пантелија Ћургуз имали више терорзма или лоповлука,данашње дневне новине готово све пишу да је изгледно да има више лоповлука ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

27.04.2017 12:38

Ћулум о тероризму, пукни земљо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

27.04.2017 13:41

Е Ћулуме директоре, у РС је све покрадено а ти о тероризму, ти си промашај у сваком смислу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ

27.04.2017 13:58

Јел оно и ти ишо на факултет код оног Јовичића и Пене, директоре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

27.04.2017 19:03

НЕМА ВЕЋИХ ТЕРОРИСТА ОД ОВИХ НА ВЛАСТИ. ОНИ НАС СИСТЕМАТСКИ УБИЈАЈУ. ДЈЕЦА НАМ БЈЕЖЕ НА ЗАПАД, ПЕНЗИОНЕРИ ГЛАДУЈУ, БОРЦИ ШИКАНИРАНИ, ТО ЈЕ ПО МЕНИ НАЈВЕЋИ ТЕРОРИЗАМ ПРЕМА ВЛАСТИТОМ НАРОДУ. ТАЈ ЈАДНИ ПОЛИЦАЈАЦ ЈЕ РАДИО ЗА ПЛАТУ ОД 800 КМ, А ВИ ДИРЕКТОРЕ ИМАТЕ ПЕТ ПУТА ВИШЕ И ТО ЈЕ ТЕРОРИЗАМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.04.2017 20:56

Да, од државног (репресија система над појединцем или над појединцима).

ОДГОВОРИТЕ