Postoji opasnost od terorizma

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas u Zvorniku da posle terorističkih napada na Policijsku stanicu u ovom gradu prije dvije godine, kao i na pripadnike Oružanih snaga u Sarajevu svima treba da bude jasno da u BiH postoji opasnost i rizik od terorizma.

Republika Srpska 27.04.2017 | 13:05
Postoji opasnost od terorizma
Ćulum je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske prepoznalo rizike i opasnosti od terorizma i zato je stvorilo organizacionu strukturu i kapacitet za što uspješniju borbu protiv terorizma, i to kada je riječ o prevenciji i zaštiti, kao i otkrivanju terorističkih akata.
 
Na pitanje da iz Sarajeva dolaze uvjeravanja da BiH nema problema sa terorizmom, Ćulum je rekao da ne može da komentariše izjave koji drugi daju, ali da on komentariše činjenice.

- Posljednjih pet terorističkih napada u BiH izvršili su radikalni islamisti pripadnici selafijsko-vehabijskog pokreta, njihove pristalice ili bivši borci jedinice `El mudžahedin`. To su činjenice - pojasnio je Ćulum.

On je dodao da u BiH postoje paradžemati koji su izvan kontrole Islamske zajednice, što su činjenice koje niko ne može da ospori.

Draganu Đuriću, koji je prije dve godine ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, danas su položili cvijeće, zapalili svjeće i odali počast članovi porodice, direktor Policije Ćulum, načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović, te predstavnici Policijske stanice i Gradskog udruženja ratnih vojnih invalida.

Abazović je rekao da je ubijeni policajac Đurić bio predan poslu i izuzetan profesionalac, koji je nažalost tragično izgubio život na radnom mjestu.

- Iako su prošle dvije godine od ovog terorističkog napada, sudskog epiloga još nema, što nam teško pada - rekao je Abazović.

On je istakao da je bezbjedna situacija na području Policijske uprave Zvornik stabilna i zadovoljavajuća.

- Nema nekih većih problema niti događaja koji bi uznemirili građane, pogotovo po pitanju težih krivičnih i ostalih djela koja imaju oblik organizovanosti - rekao je Abazović.

Anđelko Đurić, brat ubijenog policajca, naglasio je da je porodica Đurić nezadovoljna radom Tužilaštva BiH, koje se ni nakon dvije godine nije oglasilo o ovom pitanju.

- Porodica Đurić je izgubila svog člana, koji je bio mlad i nedužan - rekao je Anđelko.

On je zahvalio MUP Republike Srpske što mu je omogućio zaposlenje, čime je direktno dao podršku ovoj porodici.

Danas se navršilo dvije godine od terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik, u kome je terorista Nerdin Ibrić /24/ iz zvorničkog naselja Kučić Kula zvjerski ubio policajca Dragana Đurića /48/ i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

I sta sad ❓

27.04.2017 13:12

Ko to tamo peva o terorizmu❓

ODGOVORITE
Name

Brod

27.04.2017 14:05

Šta kaže savjetnik Pantelija Ćurguz imali više terorzma ili lopovluka,današnje dnevne novine gotovo sve pišu da je izgledno da ima više lopovluka ?

ODGOVORITE
Name

Dodo

27.04.2017 14:38

Ćulum o terorizmu, pukni zemljo.

ODGOVORITE
Name

МГ

27.04.2017 15:41

Е Ћулуме директоре, у РС је све покрадено а ти о тероризму, ти си промашај у сваком смислу.

ODGOVORITE
Name

МГ

27.04.2017 15:58

Јел оно и ти ишо на факултет код оног Јовичића и Пене, директоре?

ODGOVORITE
Name

LAKI

27.04.2017 21:03

NEMA VEĆIH TERORISTA OD OVIH NA VLASTI. ONI NAS SISTEMATSKI UBIJAJU. DJECA NAM BJEŽE NA ZAPAD, PENZIONERI GLADUJU, BORCI ŠIKANIRANI, TO JE PO MENI NAJVEĆI TERORIZAM PREMA VLASTITOM NARODU. TAJ JADNI POLICAJAC JE RADIO ZA PLATU OD 800 KM, A VI DIREKTORE IMATE PET PUTA VIŠE I TO JE TERORIZAM

ODGOVORITE
Name

Direkt

27.04.2017 22:56

Da, od državnog (represija sistema nad pojedincem ili nad pojedincima).

ODGOVORITE