Млади људи бјеже због примитивизма

То је невјероватна глупост, да не кажем примитивизам, с које год стране погледате, изјавио је, у интервјуу “Ослобођењу”, министар безбједности БиХ Драган Мектић, коментаршући инцидент у Доњој Градини када се предсједник Републике Српске Милорад Додик одбио руковати с амбасадорком САД-а Морин Кормак.

Босна и Херцеговина 27.04.2017 | 10:17
Млади људи бјеже због примитивизма
– Ако гледате с људске стране, то је непримјерено и некултурно, то је непристојно. Ми се сви морамо оградити од таквог геста Милорада Додика да нам се не би приписала етикета примитивних људи. Ја не прихватам да је то урадио предсједник Републике Српске, али најгоре је што се то може и тако повезати, тако да ми из дана у дан идемо из скандала у скандал па више ником не можемо објаснити ко смо и шта смо", рекао је мектић.

По њему, највећа је штета што, штитећи властите интересе, глупости и примитивизам, Милорад Додик све грађане Републике Српске и цијеле БиХ доводи у проблеме и увлачи у блокаде.

Нажалост, нагласио је, посљедице осјећају сви и резултат Додикове неодговоме политике удара на достојанство свих нас, а посљедице су видљиве, млади људи бјеже из ове државе.

– Пазите, не бјеже само због кризе. Да ми сви видимо у наредне двије, три године неку перспективу, свјетлију будућност, свако би овдје желио остати. Него је нема, млади људи напросто не виде будућност овдје. Зато не иду само они који немају посао, већ и они који имају: бјеже јер неће да овдје граде породицу у оваквим условима. казао је мектић, додајући да је то катастрофа.

"Нема свјетла на крају тунела. Томе доприносе овакве политике – Додика и њему сличних. То су краткороћне политике од данас до сутра. Дневнополитицке приче, разне врсте манипулација, а свему томе кумује недостатак система одговорности, јер се намеће фраза да се криминал овдје исплати и да једино можете успјешно и добро живјети ако сте у криминалу, корупцији и спрези са политком и влашћу – рекао је Мектић у интервјуу Ослобођењу.

(Агенције)

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Чињеница

27.04.2017 08:25

Први апсурд: Родитељи гласају за примитивце, дјеца им послије одлазе у иностранство трбухом за крухом, а онда исти ти родитељи плачу за дјецом што одлазе. Други апсурд: исти ти млади који одлазе, не излазе на изборе и не гласају већ допуштају да пензионери и старији одлучују о њиховој судбини; послије им је неко други крив. Флоскула - сви су исти је тачна само код народа који не кажњава власт. Да смјењујемо власт сваких 6 мјесеци сигурно неби сви били исти. Милсили би више о народу. Наравоученије - смјењивати власт сваких 6 мјесеци док се не опамете а не бјежати којекуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре цињеница

27.04.2017 08:47

Откуд толико примитивизма овдје ? Назалост цвјета са свих страна немогу прихватити да је само једна страна примитивна поготово кад је у питању особа као Мектиц .

Name

Игор

27.04.2017 09:19

Потписујем све горе наведено!!!

Name

сдсовавц

27.04.2017 09:19

Како цес мијењати несто сваких 6 мјесеци кад они одлуцују кад це избори и ко це на листе као и вуциц у србији па овде народ неце да изадје на улице ни због цега да му не знам ста урадис довели су народ до пропасти а камоли да смјењују власт нема овде критицне масе увијек има висе полиције него народа на протестима.

Name

Гаме Овер

27.04.2017 10:18

Људи моји, па јел има још неко да му није јасно да је ово ДЕФИНИТИВНО ПРОПАЛО без могућности да се преокрене ситуација... Шта год да сад урадите/мо НЕМА СПАСА. Овдје ко остане има да робује страном и домаћем (попљачканом) капиталу. Значи пуко преживљавање од данас до данас поподне, а од подне до сутра ко зна!!! Не треба бити будала и залуђивати се о неком свјетлу на крају тунела, о неком преокрету, о некој револуцији... Тога неће бити, а и кад дође бит ће само горе него што је било... Ми смо народ који је осуђен на пропаст јер смо изгубили сваку трунку осјећаја за правду и морал... Коме не смета да остане и робује Дукићима, Додицима и осталој багри и ништаријама, то је што се мене Ок, али немојте да лажете оне који не могу да схвате озбиљност ситуације јер то није поштено према њима !!!

Name

Гест мајмуна и примитивца

27.04.2017 10:44

Постоји безброј нацина да се господји Кормак (уколико је то заслузила) на дипломатски нацин указе на греске и изрази противљење. Овако, цитава Република треба да се огради од геста овог примитивца! Мозда је мало фалило да му та иста Кормак казе - Па, ти си продао Јасеновацку градју, ста ти уопсте тразис овде?

Name

нн

27.04.2017 08:31

Примитизам присутан 100% и код политичара и код овг на слици висок степен примитивца а министар жалости наше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре нн

27.04.2017 09:06

Док је таквих коментара као твој никада нам неце бити боље. Најгоре је сто ми градјани гледамо у пропаст ове насе дрзаве, а правимо се да ниста не видимо. Зивио министар Мектић...

Name

баш

27.04.2017 12:02

Е баш си НН...

Name

Примитивни власници

27.04.2017 08:33

Дођите у страначку агенцију Бонд па да видите какви примитивци управљају.Наравно Мектић је мислио на многа предузећа гдје су власници бахати и корумпирани и врше мобинг над радницима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИРУ РИРУ

27.04.2017 08:47

Лицна порука ?

Name

Па сагледај ситуацију

27.04.2017 12:17

Па тај Бонд има можда двадесетак пријављених радника са просјеком плате од 400 км.А на списку има има још 20 које никада неће пријавити и само их врти.

Name

Аха

27.04.2017 08:35

Какав народ такав предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јес

27.04.2017 09:22

Какав Бакир такви и министри у Сарајеву, све примитивац до примитивца.

Name

Коле

27.04.2017 14:24

А министри су нам врхунски, нема даље, ни Зимбабве их нема

Name

075

27.04.2017 08:41

Мектићу да је само Додик сам било би одлично ! Не заборавите Изетбеговића и СДА и ИЗ БиХ примитивизма или Човића и ХДЗ и бискупа из западне Херцеговине ( част фрањевцима ) , " памет не станује " више ни на једном педљу Б и Х !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

27.04.2017 08:43

Докгод смо склони навијачком начину гласања и величању будала а омаловажавању паметних људи, нећемо ићи напријед. Онај који запјева и опсује добија гласове. Паметан човјек штагод паметно да каже или уради буде непримјећено или попљуван. Појаве се онакви као Константин или Бели и сви медији им уступају неограничену минутажу, праве се посебни прилози и емисије. Догађаји, људи и појаве вриједни пажње не добијају ни десети дио простора који заслужују. Лопови и кабадахије постају идоли нашој дјеци, јер они имају паре, јер су цоол, јер им нико ниста не може.... Најглупљи су најгласнијии и по правилу увјиек имају нешто за рећи у корист свог идола. Што је најбесмисленије, џепови су им празни као и њихове главе. Али су поносни што су глупи и упорно то показују. Интелигенција је заспала, универзитетски професори се ућутали, студенти импотентни, радници затупљени и дезоријентисани, пензионери разједињени и сенилни, правих сељака немамо него само шаку сељачина који праве протесте на путу којим нико не пролази како се неби замјерили властима, на форумима и у кафанама бистримо политику сви од мале дјеце до крезубих баба.....А борци, то је посебна прича. Они који рата нису видјели праве којекакве асоцијације и удружења и наплаћују незарађено. Најпаметнији одлазе, најглупљи остају радити у институцијама или се бавити ''бизнисом''. А ти народе и даље само ћути. Немој да случајно нешто проговориш или недај боже изађеш на улицу да протествујеш. Могао би остати без те биједе коју имаш. То ти је још једино остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

27.04.2017 08:55

Све си у праву.. И све је тако, Само си заборавио да споменес главни фактор данасњице у Босни, медју политицара И ове насе омладине, ЉЕНОСТ, неце нико да ради као сто је то некад Било....

Name

ре Слобо

27.04.2017 12:21

У Бонд агенцији за обезбјеђење се тражи што глупљи и по могућности да ради за што мању плату

Name

хаха

27.04.2017 08:50

Значи дотле је дошло да један Мектић - иначе један јако фин и надасве пристојан свој-на-своме министар - критикује примитивизам. Генијално!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блбл

27.04.2017 10:35

хахаха. препознао се па изјавио глупост

Name

ех

27.04.2017 12:06

Примитивизам ће нама постати бренд,бићемо сви примитивни,тако је мора се,циганима цигански,народе удри,ко кога згази нека му и буде...

Name

ре ха ха

27.04.2017 12:25

Ниси разумио очигледно шта је Мектић коментарисао.Овдје је ријеч о бахатим власницима,код којих радници раде јако пуно за мизерне накнаде.А и оним који не пријављују раднике.

Name

хаха

27.04.2017 13:17

Нема ту неке велике мистерије: Драган заслужује вас и ви заслужујете Драгана. Само јако!

Name

Мирослав

27.04.2017 08:53

Милорад Додик је једна обицна сељацина,једно дно људске врсте.Уствари поредити га са сељацима је рузно,јер су сељаци вриједни људи који зиве од свог рада,свог труда и они су за милокрада светиња.Он је стока она најгора која се накрала пара са свих страна,која мора робијати за све сто је народу српском урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

27.04.2017 08:56

Кад читам све што је изговорио господин Мектић, аплаудирао бих. Али, код нас навећи моралисти се понашају супротно, па и овај човјек. Запослио је зета у ресор којим он влада, не водећи рачуна о томе да он није најстручнији, најбољи, најшколованији у том послу. Има још много младих који не могу доћи до посла управо ради зетова, пријатеља, синова, кћери, Мектића, Додика, Цвијановића, Халиловића итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рики

27.04.2017 10:23

Сдс ради исто сто и снсд, све је то у грам исто. Сви имају неку власт и узивају, а народ који је гласао пати.

Name

Драган

27.04.2017 09:04

Беже, министре, чим те виде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стратегија

27.04.2017 09:08

Негативна селекција на сваком мјесту даје резултате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Миха

27.04.2017 09:09

Ово је за Републику Српску питање свих питања јер ако се тренд одласка људи не заустави џаба нам је све остало. Све што је радила ова тренутна власт у РС је потпуно погрешно и директни резултат њихове бахатости је бјежање људи из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Миха

27.04.2017 09:11

Ако се у овој земљи не заведе ред и заустави криминал биће још горе зато подршка Мектићу и свим људима који су против корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

27.04.2017 09:13

Да апсурд је засто смо ми дозволили да цовјек попут Милокрада води насу дрзаву И ми као вецински власници ове дрзаве дозвољавамо да Нам он буде стецајни управник .Цовјек који да му не напису говор не би знао саставити једну реценицу И ми га пустамо да И даље управља нама као вецинским власницима ове ј....е дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

27.04.2017 09:58

Драги форумаши ! Прича је завршена. Народи/грађани у РС и ФБИХ су изгубили битку. А вала и нека су. Ово се зове Штокхолмски синдром, када жртва заволи свог силоватеља. Обични људи критикују власт преко нета знајући да неће имати никакве санкције. Да се скупи 50000 људи и изрази озбиљан протест је просто немогуће. Јер би неки или више њих обичних обесправљених грађана изразило сумњу да то све организује опозиција и Сорош. и тако би се расплинула иницијатива. Сви се понашају као власт, запослени у јавној управи, приватници тј. сви који имају неког испод себе. Једноставно оваква ситуација одговара већини људи, јер сви воле да се улизују, муљају и добију нешто незаслужено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раки

27.04.2017 10:02

Двадесет година је требало проци па да Срби виде да професионални сверцер никад, никад не мозе бити политицар. Додик је пун трикова и смије се у лице својим гласацима, кад их слазе или превари. Одлицно користи овај политицки хаос у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајке

27.04.2017 10:18

Мектицу заборавио си споменути какву нам је сдс етикету ставио око врата са својом политиком деведесетих година. Постени борци који су створили РС стиде се сдс-а и те политике. Тадасње руковидство и близи сарадници сдс-а су се богатили док смо ми борци гинули у стварању РС-а. Сваки постени борац је имао у свом окрузењу неког ратног профитера блиског сдс-у. Од тада сдс губи гласаце и народ покусава да сте избори са сдс-овом стетном политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.04.2017 10:53

Подсјети ме на то вријеме и онога Крајишника који је наплаћивао 5 марака литар нафте, уводио порезе на улаз насим људима који су зивјели у иностранству, па разне таxе док су се њихови локални чланови немилице богатили. Ето то народ добро памти и нече да их поново изгласа, јер они ,,ствараоци,, само чекају тај моменат да опет узјашу...

Name

рђа и гвожђе

27.04.2017 12:18

Познаје гвожђе своју рђу,па и Додик и Крајишник и та екипа наводно ствараоца васколиког Српства.За шверц је требао "цајниз"из БГ,који и дан данас важи...а слажем се да људи бјеже од примитивизма,све је до те мјере примитинво,зато што го кретен има паре и капитал,го кретен бира и намеће власт,купује изборе прљавим парама,а ствараоцима се треба захвалити на овоме пројекту и напустати барку слиједи потоп само не знам ко је Ноје...

Name

БОБА

27.04.2017 10:21

БРАВО ЖИВА ИСТИНА УЧЕ ОД ПРИМИТИВАЦА КАКО ТРЕБА ДА СЕ ЖИВИ БЈЕЖИТЕ ДОК ЈОШ МОЖЕТЕ НИКО О ВАМА НЕ МИСЛИ САМО МИСЛЕ О СВОИМ ЏЕПОВИМА И ДА ИМ ЈЕ ДАНАС ДОБРО ДЈЕЦА УМИРУ КАСНО ЈЕ КАД СЕ НЕШТО ДЕСИ СВИ СУ БОЛЕСНИ БОЖЕ САЧУВАЈ НАС ОВОГ ЗЛА СВИ ПОСМАТРАЈУ КАО ДА ЈЕ ТО НОРМАЛНО МАЛО ЈЕ ИЗГОВОРЕНИХ РИЈЕЧИ ЗА ОВО ШТО НАМ СЕ ДОГАЂА ОСВИЈЕСТИ СЕ НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блбл

27.04.2017 10:33

Па ти си олицење примитивизма!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

27.04.2017 12:27

У праву си,никакву будуцност омладина не види.Погледајте какве путеве само имамо.Ако обицном цовеку споменете Авто пут,он се одма дрцне па казе,стаце нам то.Ниска нам је свест,и све хоцемо од дрзаве; а ниста неби дсли. Да није залосно Билл би смесно.

Name

Док је таквих као ти Брзи

27.04.2017 13:37

Док је таквих као ти Брзи пропаст нам је загарантована.Човјек који хвали ову власт а правописне грешке прави на нивоу шумског дрвосјече као на примјер написати великим Авто пут и не зна даље од дневника РТРС-а нема чему да се нада

Name

ГАВРИЛО

27.04.2017 19:11

НАЈПРИМИТИВНИЈИ У ОВОЈ ЗЕМЉИ ЈЕ НАРОД. ГЛУП, НЕПИСМЕН И СЛУЂЕН. СВИ НЕЗАДОВОЉНИ У СВИЈЕТУ СЕ ДИГНУ И ПРОТЕСТВУЈУ ПРОТИВ ВЛАСТИ, А МИ НЕ. ОВО ВИШЕ НИЈЕ МОЈ НАРОД, ОДОХ ЈА ТРАЖИТИ НЕКИ БОЉИ И МАЊЕ ГЛУП НАРОД. НЕЋУ ДА МОЈЕ ДЈЕТЕ БУДЕ ПРИПАДНИК ОВОГ МАЗОХИСТИЧНОГ НАРОДА. ЖИВОТ ЈЕ КРАТАК, ЗБОГОМ ЖОХАРИ, ЈЕБО ВАС МИЛОРАД ТАКО ГЛУПЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Бомбардер

27.04.2017 19:12

Каже мени пунац пред једне од избора, треба гласати за Додика. Ја га питам, а што? Каже, он нас једини може сачувати од ових муслимана из Сарајева. Каже пунац мени, не знаш ти какви су муслимани. Ја га питам како то он нас чува кад нас су пљачком ојадили он и његови кумови? Пунац немаде одговора. Ево му ћерке самном овдје у Аустрији. Унуче види два пута у години. А и син му је у Њемачкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.04.2017 20:30

Млади људи бјеже И због примитивизма, али понајвише због софистицираног лоповлука који је много опаснији од примитивизма. Наиме, све што важи у нормалном свијету, овдје је скроз обрнуто. На западу када радиш свој посао, биваш награђен, овдје када радиш свој посао, биваш отпуштен. На западу када укажеш на велику крађу, дође до смјење кадрова који су то чинили, док овдје "све је у складу са законом". Та реченица је постала задњих година најпознатија реченица у политици. Тамо што си савјеснији члан друштва, то си више цијењен, док овдје што више крадеш, то ти више дају и самим тим то више вриједиш. Тамо када нешто погријешиш, систем те добро удари по џепу. Овдје што више брљаш то све боље послове добијаш. Што си гори, то је систем према теби бољи и обрнуто. Ми смо као Европа само окренута скроз наглавачке. Те ствари деморалишу појединца(е). И свијет је једна велика џунгла, само што је БиХ џунгла без правила. Мала џунгла пуна дивљих животиња за тако малу земљу. Овдје систем ради свој посао једино ако се појави маса незадовољних људи умјесто да држава ради свој посао сваки дан и мимо притиска друштва. Због таквог стања ствари многи бјеже у једном правцу јер ово више није ни узречица да људи бјеже из ове земље, ово је постало правило! Многим људима се "накупило" па се смркло и сад одлазе, а систем малтене не чини ништа да те људе задржи.

ОДГОВОРИТЕ