Преминуо Сретен Карић

Бизнисмен Сретен Карић преминуо је данас после дуге и тешке болести.

Србија 27.04.2017 | 10:01
Преминуо Сретен Карић
Сретен је био најстарији брат у породици Карић, поред Богољуба, Драгомира и Зорана.
 
Био је генерални директор Мобтела, а 2006. године је због сумње да је оштетио Компанију "Мобтел" за више од 60 милиона евра, покренут процес против њега.

Против Сретена је прошле године, после десет година од покретања поступка за "Мобтел", обустављена истрага јер због тешке болести није способан да прати процес.

Иначе, Више тужилаштво подигло је још 17. септембра 2010. оптужницу против браће Карић и за њима је била расписана црвена Интерполова потерница, с обзиром на то да се од 2006. године налазе ван Србије.

Првобитна оптужница теретила их је за више кривичних дела злоупотребе службеног положаја за која је запрећена казна до 12 година затвора. Међутим, после измене Закона у априлу 2013, кривично дело им је преиначено у злоупотребу положаја одговорног лица, за шта је прописана казна до десет година робије.

Сретен Карић је још у јануару 2006. године, недуго пошто је полиција поднела кривичну пријаву, био на лечењу у Црној Гори. Дуже време провео је у Специјалној болници за ортопедију и трауматологију у Рисну. Разлог његовог лечења били су неуролошки проблеми и погоршана циркулација. Месец касније, у суд је стигла информација наше амбасаде у Москви да се Сретен Карић због лошег здравственог стања налази на лечењу у тамошњој болници "Медин центар".

Био је ожењен Славицом и имао је четворо деце, синове Горана, Бојана и Стефана и ћерку Гордану.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар