Preminuo Sreten Karić

Biznismen Sreten Karić preminuo je danas posle duge i teške bolesti.

Srbija 27.04.2017 | 10:01
Preminuo Sreten Karić
Sreten je bio najstariji brat u porodici Karić, pored Bogoljuba, Dragomira i Zorana.
 
Bio je generalni direktor Mobtela, a 2006. godine je zbog sumnje da je oštetio Kompaniju "Mobtel" za više od 60 miliona evra, pokrenut proces protiv njega.

Protiv Sretena je prošle godine, posle deset godina od pokretanja postupka za "Mobtel", obustavljena istraga jer zbog teške bolesti nije sposoban da prati proces.

Inače, Više tužilaštvo podiglo je još 17. septembra 2010. optužnicu protiv braće Karić i za njima je bila raspisana crvena Interpolova poternica, s obzirom na to da se od 2006. godine nalaze van Srbije.

Prvobitna optužnica teretila ih je za više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja za koja je zaprećena kazna do 12 godina zatvora. Međutim, posle izmene Zakona u aprilu 2013, krivično delo im je preinačeno u zloupotrebu položaja odgovornog lica, za šta je propisana kazna do deset godina robije.

Sreten Karić je još u januaru 2006. godine, nedugo pošto je policija podnela krivičnu prijavu, bio na lečenju u Crnoj Gori. Duže vreme proveo je u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju u Risnu. Razlog njegovog lečenja bili su neurološki problemi i pogoršana cirkulacija. Mesec kasnije, u sud je stigla informacija naše ambasade u Moskvi da se Sreten Karić zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi na lečenju u tamošnjoj bolnici "Medin centar".

Bio je oženjen Slavicom i imao je četvoro dece, sinove Gorana, Bojana i Stefana i ćerku Gordanu.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar