Доручак који топи масне наслаге

Доручак је најважнији оброк јер организму обезбеђује енергију неопходну за функционисање током остатка дана, каже Данијела Јакубовиц, ауторка дијете "Велики доручак".

Здравље 27.04.2017 | 08:56
Доручак који топи масне наслаге
Јакубовиц, која се залаже за реализацију изреке "Доручкуј као краљ, ручај као принц, а вечерај као сиромах", у својој књизи "Дијета великог доручка" тврди да доручак од 600 до 850 калорија пре 9 сати ујутро служи као савезник метаболизма и драстично подстиче мршављење, уравнотежава ниво хормона и сагорева масне наслаге.

"Обилан доручак ће активирати метаболизам, а кључно је да буде богат протеинима и влакнима. Ако се придржавате свих правила дијете, за 30 дана можете да смршате до 10 килограма, а истовремено једете сладолед, пицу и намирнице које друге дијете не допуштају", каже Јакубовиц.

Код строжије верзије дијета "Великог доручка" за доручак се уноси око 600 калорија, а за ручак и вечеру до 300 калорија, премда постоје и мање ограничавајуће верзије дијете.

"Важно је појести доручак већ 15 минута након устајања. И они који не осећају глад ујутро ће се након две недеље прилагодити и бити гладни - истиче ауторка.

Шта би требало да једете

Као пример, Јакубовиц наводи омлет с 3 беланца, 50 грама сира, 50 грама шунке, поврћа, пола мафина са сиром, житарица с 200 милилитара млека, смутија од јагоде и чоколадног колача.

Доручак сваки дан треба да се састоји од седам порција протеина, укључујући две порције млечних производа, две порције угљених хидрата, две порције масноћа и једну порцију слатког десерта.

Ручак се састоји од три порције протеина, три порције нискокалоричног поврћа, две порције поврћа са скробом и једне порције воћа.

Вечера се састоји од три порције протеина, две порције поврћа са скробом и две порције воћа.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар