Doručak koji topi masne naslage

Doručak je najvažniji obrok jer organizmu obezbeđuje energiju neophodnu za funkcionisanje tokom ostatka dana, kaže Danijela Jakubovic, autorka dijete "Veliki doručak".

Zdravlje 27.04.2017 | 08:56
Doručak koji topi masne naslage
Jakubovic, koja se zalaže za realizaciju izreke "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah", u svojoj knjizi "Dijeta velikog doručka" tvrdi da doručak od 600 do 850 kalorija pre 9 sati ujutro služi kao saveznik metabolizma i drastično podstiče mršavljenje, uravnotežava nivo hormona i sagoreva masne naslage.

"Obilan doručak će aktivirati metabolizam, a ključno je da bude bogat proteinima i vlaknima. Ako se pridržavate svih pravila dijete, za 30 dana možete da smršate do 10 kilograma, a istovremeno jedete sladoled, picu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju", kaže Jakubovic.

Kod strožije verzije dijeta "Velikog doručka" za doručak se unosi oko 600 kalorija, a za ručak i večeru do 300 kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

"Važno je pojesti doručak već 15 minuta nakon ustajanja. I oni koji ne osećaju glad ujutro će se nakon dve nedelje prilagoditi i biti gladni - ističe autorka.

Šta bi trebalo da jedete

Kao primer, Jakubovic navodi omlet s 3 belanca, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mafina sa sirom, žitarica s 200 mililitara mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

Doručak svaki dan treba da se sastoji od sedam porcija proteina, uključujući dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljenih hidrata, dve porcije masnoća i jednu porciju slatkog deserta.

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dve porcije povrća sa skrobom i jedne porcije voća.

Večera se sastoji od tri porcije proteina, dve porcije povrća sa skrobom i dve porcije voća.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar