Троструки убица сам себи пресудио

Борис Лукета (59) који је осумњичен за убојство троје људи у Бродарици себи је, упркос вишесатним преговорима, ставио пиштољ у уста и пуцао.

Регион 27.04.2017 | 07:49
Троструки убица сам себи пресудио
- Иако су га полицијски службеници покушали спријечити употребом електрошокера, нису успјели. С озљедама у предјелу главе, Лукета је превезен у болницу у Шибенику, гдје даје знакове живота. Полицијски службеници ПУ шибенско-книнске у сарадњи с полицијским службеницима Равнатељства полиције настављају криминалистичко истраживање - објавила је ноћас полиција.

- Учинио сам то због дуга. Никад нисам кажњаван. Убит ћу се! Или ћу се ја убити, или ћете ви убити мене. Трећег избора нема - викао је прије тога Лукета, а те његове ријечи добро су чули најближи сусједи, који су страховали да би им могао упасти у кућу. 

 Након дојаве о пуцњави полиција је у кући у Бродарици пронашла мртве жену и мушкарца. Недалеко од куће у аутомобилу је пронађен још један мртав мушкарац. Убијени су супружници Милка и Хаки Керановић, а у аутомобилу испред њихове куће пронађено је тијело Ивана Бајића Пајде (65), бившег тјелохранитеља Златка Багарића, загребачког криминалца који је убијен 1998.

Полиција је након троструког убојстава у сриједу тражила Бориса Лукету.

Иначе је из Примоштена, а из Бродарице је одјурио црвеним Ренаултом Цлијом. Око 21 сат пронашли су га полицајци и окружили га. Такође, полиција је тражила и црни Ниссан 370 З те још двије особе.  Лукета је иначе, како је објавио портал Шибеник.ин, радио као поморац. Бавио се и туризмом, као и убијени брачни пар.

Као могући мотив помиње се наводно новчано дуговање сина убијеног пара Лукети, али и Бајићу. Син се, према непотврђеним информацијама јуче успио спасити.

Наводно је одјурио из куће у непознатом правцу. Прије неколико дана наводно се вратио из Њемачке, гдје живи.

Његови убијени родитељи из Њемачке су у Бродарицу доселили прије двадесетак година.

Страдали супружници наводно су очекивали Лукету, знали су да ће доћи по новац. По мјесту се иначе прича да Лукета посуђује новац. Иван Бајић звани Пајдо, којег су мртвог пронашли у аутомобилу недалеко од куће убијеног пара, након што је био тјелохранитељ такозваног краља загребачког подземља Златка Багарића, постао је члан Градског поглаварства Шибеника задужен за туризам, а 2006. године прогласили су га најуспјешнијим туристичким радником. Био је свједок на суђењу тзв. злочиначкој организацији, гдје је свједочио о познанству с Багарићем, којег је упознао 1971. у Њемачкој, гдје је имао ресторане.

(24 сата)

Коментари / 0

Оставите коментар