Trostruki ubica sam sebi presudio

Boris Luketa (59) koji je osumnjičen za ubojstvo troje ljudi u Brodarici sebi je, uprkos višesatnim pregovorima, stavio pištolj u usta i pucao.

Region 27.04.2017 | 07:49
Trostruki ubica sam sebi presudio
- Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti upotrebom elektrošokera, nisu uspjeli. S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u bolnicu u Šibeniku, gdje daje znakove života. Policijski službenici PU šibensko-kninske u saradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje - objavila je noćas policija.

- Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću se ja ubiti, ili ćete vi ubiti mene. Trećeg izbora nema - vikao je prije toga Luketa, a te njegove riječi dobro su čuli najbliži susjedi, koji su strahovali da bi im mogao upasti u kuću. 

 Nakon dojave o pucnjavi policija je u kući u Brodarici pronašla mrtve ženu i muškarca. Nedaleko od kuće u automobilu je pronađen još jedan mrtav muškarac. Ubijeni su supružnici Milka i Haki Keranović, a u automobilu ispred njihove kuće pronađeno je tijelo Ivana Bajića Pajde (65), bivšeg tjelohranitelja Zlatka Bagarića, zagrebačkog kriminalca koji je ubijen 1998.

Policija je nakon trostrukog ubojstava u srijedu tražila Borisa Luketu.

Inače je iz Primoštena, a iz Brodarice je odjurio crvenim Renaultom Clijom. Oko 21 sat pronašli su ga policajci i okružili ga. Takođe, policija je tražila i crni Nissan 370 Z te još dvije osobe.  Luketa je inače, kako je objavio portal Šibenik.in, radio kao pomorac. Bavio se i turizmom, kao i ubijeni bračni par.

Kao mogući motiv pominje se navodno novčano dugovanje sina ubijenog para Luketi, ali i Bajiću. Sin se, prema nepotvrđenim informacijama juče uspio spasiti.

Navodno je odjurio iz kuće u nepoznatom pravcu. Prije nekoliko dana navodno se vratio iz Njemačke, gdje živi.

Njegovi ubijeni roditelji iz Njemačke su u Brodaricu doselili prije dvadesetak godina.

Stradali supružnici navodno su očekivali Luketu, znali su da će doći po novac. Po mjestu se inače priča da Luketa posuđuje novac. Ivan Bajić zvani Pajdo, kojeg su mrtvog pronašli u automobilu nedaleko od kuće ubijenog para, nakon što je bio tjelohranitelj takozvanog kralja zagrebačkog podzemlja Zlatka Bagarića, postao je član Gradskog poglavarstva Šibenika zadužen za turizam, a 2006. godine proglasili su ga najuspješnijim turističkim radnikom. Bio je svjedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, gdje je svjedočio o poznanstvu s Bagarićem, kojeg je upoznao 1971. u Njemačkoj, gdje je imao restorane.

(24 sata)

Komentari / 0

Ostavite komentar