Маркез ликује: Вратио сам се у игру!

"Пет минута пре старта, рекао сам механичару да желим тврду предњу гуму. Тако сам се вратио у игру и победио у Тексасу", рекао је задовољни Маркез.

Остали спортови 25.04.2017 | 15:45
Маркез ликује: Вратио сам се у игру!
Маркезова чиста петица са Остина је уствари чиста десетка у апсолутним осценама за актуелног Мото ГП шампиона. Велика награда Америке остаје у његовим рукама јер је по пети пут доказао да му на тексашкој писти нема равног.

“Ово је за мене важна победа и важна трка! После Аргентине је било битно да се вратим на најбољи могући начин. Успео сам то. Трка је била тешка јер је и температура била много већа него дан раније., Пет минута пред почетак трке позвао механичара и рекао му да желим предњу тврду гуму. То сам урадио јер сам знао да ћу оптеретити предњу гуму и на почетку сам покушао да разумем границу те гуме. То нисам покушавао у петак”, изајавио је Марк Маркез прешавши на конкретно, односно на фантастичног тимског колегу, Данија Педросу.

“Остао сам иза Данија, а када сам видео да се мало мучи, одлучио сам да је време за силовит напад. После тога трка је била савршена за мене. Био сам константан, под контролом и срећан сам што сам се поново вратио у борбу за шампионат”, закључио је Марк Маркез који се тренутно налази на трећем месту у шампионату иза Маверика Вињалеса иВалентина Росија који је после ВН Америке преузео водећу позицију у генералном пласману од тимског колеге и Јамахиног табора.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар