Markez likuje: Vratio sam se u igru!

"Pet minuta pre starta, rekao sam mehaničaru da želim tvrdu prednju gumu. Tako sam se vratio u igru i pobedio u Teksasu", rekao je zadovoljni Markez.

Ostali sportovi 25.04.2017 | 15:45
Markez likuje: Vratio sam se u igru!
Markezova čista petica sa Ostina je ustvari čista desetka u apsolutnim oscenama za aktuelnog Moto GP šampiona. Velika nagrada Amerike ostaje u njegovim rukama jer je po peti put dokazao da mu na teksaškoj pisti nema ravnog.

“Ovo je za mene važna pobeda i važna trka! Posle Argentine je bilo bitno da se vratim na najbolji mogući način. Uspeo sam to. Trka je bila teška jer je i temperatura bila mnogo veća nego dan ranije., Pet minuta pred početak trke pozvao mehaničara i rekao mu da želim prednju tvrdu gumu. To sam uradio jer sam znao da ću opteretiti prednju gumu i na početku sam pokušao da razumem granicu te gume. To nisam pokušavao u petak”, izajavio je Mark Markez prešavši na konkretno, odnosno na fantastičnog timskog kolegu, Danija Pedrosu.

“Ostao sam iza Danija, a kada sam video da se malo muči, odlučio sam da je vreme za silovit napad. Posle toga trka je bila savršena za mene. Bio sam konstantan, pod kontrolom i srećan sam što sam se ponovo vratio u borbu za šampionat”, zaključio je Mark Markez koji se trenutno nalazi na trećem mestu u šampionatu iza Maverika Vinjalesa iValentina Rosija koji je posle VN Amerike preuzeo vodeću poziciju u generalnom plasmanu od timskog kolege i Jamahinog tabora.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar