ЛШ - Посластица за крај: Барселонета за евро опроштај!

У последњем колу Лиге шампиона на базену на Бањици снаге ће одмерити два бивша европска шампиона.

Остали спортови 25.04.2017 | 14:45
ЛШ - Посластица за крај: Барселонета за евро опроштај!
Празник ватерпола у Београду! Партизан и Барселонета одиграће у среду меч 10. кола групе Б Лиге шампиона, који ће бити њихов опроштај од европске сцене ове сезоне, јер ниједан од та два тима неће ићи на Фајнал сикс.

Црно-бели искористили су ову сезону за сазревање екипе и стицање искуства. У неколико утакмица пружили су врло добре партије, као против Егера, оба сусрета против Хановера, у дуелу са Про Реком у Ђенови…

"Наш млади тим се ове сезоне није обрукао на европској сцени, иако се такмичио са далеко искуснијим саставима. Уз мало више среће и искуства у неким мечевима и резултати су могли да буду и нешто бољи, али наши првотимцу су оставили добар утисак. По свему приказаном ове сезоне млади првотимци Партизана заслужују и да их навијачи подрже и поздраве у утакмици у среду", поручио је Мирко Брадајић, директор Партизана.

Барселонета, европски шампион од пре три године, биће ривал против којег ће покушати да прикажу сав потенцијал.

"Наш тим је имао осцилације током сезоне, али нашао је своју игру и достигао добру форму. Барселонету дочекујемо са пуно мотива. Жеља нам је да им пружимо достојан отпор, учинимо утакмицу што неизвеснијом и, што да не, покушамо и да победимо. Добра игра и резултат би играчима улили много самопоуздања пред завршетак сезоне на домаћој сцени", изјавио је тренер црно-белих Стефан Ћирић.

"Без обзира што први пут после четири узастопна учешћа Барселонета неће играти на завршном турниру, то је клуб који годинама спада у сам европски врх. Има врло квалитетан састав, краси га јак ритам који држе током целе утакмице, игра агресивно, са доста контранапада. Ударне игле Барселонете су браћа Рашовић, искусни Маљарач, леворуки Мунариз…", додао је Ћирић, који ће на располагању имати све играче.

И голман Партизана Лазар Добожанов каже да његов тим са много мотива дочекује меч са каталонцима.

"Жеља нам је да покажемо да резултат из меча првог кола, у Барселонети, када смо изгубили са седам разлике, није прави однос снага Барселонете и Партизана. Сада не смемо да дозволимо да нас као у првом колу од почетка убаце у свој ритам. Верујем да можемо да им парирамо и на леп начин завшимо учешће у Лиги шампиона, која нам је много значила за убрзани процес сазревања".

Улазнице за меч Партизан - Барселонета продају се на благајни спортског центра на Бањици по ценама од 350 динара за трибине, односно 700 динара за место у партеру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар