LŠ - Poslastica za kraj: Barseloneta za evro oproštaj!

U poslednjem kolu Lige šampiona na bazenu na Banjici snage će odmeriti dva bivša evropska šampiona.

Ostali sportovi 25.04.2017 | 14:45
LŠ - Poslastica za kraj: Barseloneta za evro oproštaj!
Praznik vaterpola u Beogradu! Partizan i Barseloneta odigraće u sredu meč 10. kola grupe B Lige šampiona, koji će biti njihov oproštaj od evropske scene ove sezone, jer nijedan od ta dva tima neće ići na Fajnal siks.

Crno-beli iskoristili su ovu sezonu za sazrevanje ekipe i sticanje iskustva. U nekoliko utakmica pružili su vrlo dobre partije, kao protiv Egera, oba susreta protiv Hanovera, u duelu sa Pro Rekom u Đenovi…

"Naš mladi tim se ove sezone nije obrukao na evropskoj sceni, iako se takmičio sa daleko iskusnijim sastavima. Uz malo više sreće i iskustva u nekim mečevima i rezultati su mogli da budu i nešto bolji, ali naši prvotimcu su ostavili dobar utisak. Po svemu prikazanom ove sezone mladi prvotimci Partizana zaslužuju i da ih navijači podrže i pozdrave u utakmici u sredu", poručio je Mirko Bradajić, direktor Partizana.

Barseloneta, evropski šampion od pre tri godine, biće rival protiv kojeg će pokušati da prikažu sav potencijal.

"Naš tim je imao oscilacije tokom sezone, ali našao je svoju igru i dostigao dobru formu. Barselonetu dočekujemo sa puno motiva. Želja nam je da im pružimo dostojan otpor, učinimo utakmicu što neizvesnijom i, što da ne, pokušamo i da pobedimo. Dobra igra i rezultat bi igračima ulili mnogo samopouzdanja pred završetak sezone na domaćoj sceni", izjavio je trener crno-belih Stefan Ćirić.

"Bez obzira što prvi put posle četiri uzastopna učešća Barseloneta neće igrati na završnom turniru, to je klub koji godinama spada u sam evropski vrh. Ima vrlo kvalitetan sastav, krasi ga jak ritam koji drže tokom cele utakmice, igra agresivno, sa dosta kontranapada. Udarne igle Barselonete su braća Rašović, iskusni Maljarač, levoruki Munariz…", dodao je Ćirić, koji će na raspolaganju imati sve igrače.

I golman Partizana Lazar Dobožanov kaže da njegov tim sa mnogo motiva dočekuje meč sa kataloncima.

"Želja nam je da pokažemo da rezultat iz meča prvog kola, u Barseloneti, kada smo izgubili sa sedam razlike, nije pravi odnos snaga Barselonete i Partizana. Sada ne smemo da dozvolimo da nas kao u prvom kolu od početka ubace u svoj ritam. Verujem da možemo da im pariramo i na lep način zavšimo učešće u Ligi šampiona, koja nam je mnogo značila za ubrzani proces sazrevanja".

Ulaznice za meč Partizan - Barseloneta prodaju se na blagajni sportskog centra na Banjici po cenama od 350 dinara za tribine, odnosno 700 dinara za mesto u parteru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar