Роси риба ГП гуштера: Зарко, није ти ово Мото 2!

Нови вођа Мото ГП каравана, Валентино Роси показао је прстом на новајлију Жоана Зарка који га је при 180 колометара на час натерао на маневар избегавања судара!

Остали спортови 25.04.2017 | 20:20
Роси риба ГП гуштера: Зарко, није ти ово Мото 2!
Шта је хтео, Валентино Роси је и постигао на Остину. Заузео је друго место на трци, али оно што је за њега вероватно још важније, јесте преузимање водеће позиције у генералном пласману. Међутим, све је у једном тренутку претило да измакне контроли. Деветоструки шампион могао је да заврши трку пре времена или макар да прописно заостане за Марком Маркезом и Данијем Педросом пошто му се Жоан Зарко, Мото ГП новајлија из Јамаха Тех 3 тима као сенка прикрао с бока и напао га у кривини при брзини од 180 км/ч. Доктор је због тога морао да пресече кривину, па га је дирекција трке казнила са три десетинке пенализације.

“Морам и хоћу да разговарам са људима из дирекције трке јер нисам могао ништа друго да урадим, сем да пресечем ту кривину”, нервозно је прокоментарисао догађаје на стази Валентино Роси…

“Када при 180 км/ч са леве стране видите сенку, шта друго можете да урадите сем да наставите право. Његов је проблем што је велики таленат и што не зна када је поступио како треба. Зарко, научи да ово није Мото 2, тако се не вози”, поручио је Роси колеги који га за длаку није сасекао на Остину.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар