Rosi riba GP guštera: Zarko, nije ti ovo Moto 2!

Novi vođa Moto GP karavana, Valentino Rosi pokazao je prstom na novajliju Žoana Zarka koji ga je pri 180 kolometara na čas naterao na manevar izbegavanja sudara!

Ostali sportovi 25.04.2017 | 20:20
Rosi riba GP guštera: Zarko, nije ti ovo Moto 2!
Šta je hteo, Valentino Rosi je i postigao na Ostinu. Zauzeo je drugo mesto na trci, ali ono što je za njega verovatno još važnije, jeste preuzimanje vodeće pozicije u generalnom plasmanu. Međutim, sve je u jednom trenutku pretilo da izmakne kontroli. Devetostruki šampion mogao je da završi trku pre vremena ili makar da propisno zaostane za Markom Markezom i Danijem Pedrosom pošto mu se Žoan Zarko, Moto GP novajlija iz Jamaha Teh 3 tima kao senka prikrao s boka i napao ga u krivini pri brzini od 180 km/č. Doktor je zbog toga morao da preseče krivinu, pa ga je direkcija trke kaznila sa tri desetinke penalizacije.

“Moram i hoću da razgovaram sa ljudima iz direkcije trke jer nisam mogao ništa drugo da uradim, sem da presečem tu krivinu”, nervozno je prokomentarisao događaje na stazi Valentino Rosi…

“Kada pri 180 km/č sa leve strane vidite senku, šta drugo možete da uradite sem da nastavite pravo. Njegov je problem što je veliki talenat i što ne zna kada je postupio kako treba. Zarko, nauči da ovo nije Moto 2, tako se ne vozi”, poručio je Rosi kolegi koji ga za dlaku nije sasekao na Ostinu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar