Били је јачи од судбине - возиће и без обје ноге!

Џенсон Батон и Макс Верстапен су донирали по 18. 000 евра за лечење малолетног Билија Монгера. Њему су ампутиране обе ноге након удеса, али је млади возач одлучио да се ипак врати на стазу макар и са ортопедским помагалима!

Остали спортови 25.04.2017 | 14:15
Били је јачи од судбине - возиће и без обје ноге!
Млади возач Формуле 4, седамнаестогодишњем Били Монгер пролази кроз, па мало је рећи пакао.  Након удеса на Донингтон парку недалеко од Лестера ампутиране су му обе ноге. Он ипак не жели да се прича заврши на томе, јер из болничке постеље поручује да ће се ипак вратити на стазу. Возиће као Занарди који се 2005. вратио у ВТЦЦ шампионат туринг аутомобила након једнако тешких повреда као и Монгер.

“Прво што је Били урадио било је да провери како квачило може да активира руком. После ампутације рекао ми је да ћемо то решити”, изјавио је шеф Билијевог тима Стив Хантер.

Занарди с којим се у медијима пореди жеља Билија Монгера није желео да се излеће са изјавама. Младом колеги кога је снашла слична невоља није се директно обратио.

“Не, не желим да привучем  било какву пажњу коментарисањем тог трагичног случаја”, рекао је Занарди за Билд који преноси да се хуманитарној мисији за помоћ Монгерупридружио и Макс Верстапен који је као и Џенсон Батон донирао 18.000 евра за лечење унесрећеног возача Формуле 4.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар