Bili je jači od sudbine - voziće i bez obje noge!

Dženson Baton i Maks Verstapen su donirali po 18. 000 evra za lečenje maloletnog Bilija Mongera. Njemu su amputirane obe noge nakon udesa, ali je mladi vozač odlučio da se ipak vrati na stazu makar i sa ortopedskim pomagalima!

Ostali sportovi 25.04.2017 | 14:15
Bili je jači od sudbine - voziće i bez obje noge!
Mladi vozač Formule 4, sedamnaestogodišnjem Bili Monger prolazi kroz, pa malo je reći pakao.  Nakon udesa na Donington parku nedaleko od Lestera amputirane su mu obe noge. On ipak ne želi da se priča završi na tome, jer iz bolničke postelje poručuje da će se ipak vratiti na stazu. Voziće kao Zanardi koji se 2005. vratio u VTCC šampionat turing automobila nakon jednako teških povreda kao i Monger.

“Prvo što je Bili uradio bilo je da proveri kako kvačilo može da aktivira rukom. Posle amputacije rekao mi je da ćemo to rešiti”, izjavio je šef Bilijevog tima Stiv Hanter.

Zanardi s kojim se u medijima poredi želja Bilija Mongera nije želeo da se izleće sa izjavama. Mladom kolegi koga je snašla slična nevolja nije se direktno obratio.

“Ne, ne želim da privučem  bilo kakvu pažnju komentarisanjem tog tragičnog slučaja”, rekao je Zanardi za Bild koji prenosi da se humanitarnoj misiji za pomoć Mongerupridružio i Maks Verstapen koji je kao i Dženson Baton donirao 18.000 evra za lečenje unesrećenog vozača Formule 4.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar